вівторок, 04 вересня 2012 16:35

Спецтема: Боротьба за "мову"

В Тернопільській облраді не виключають, що через "мови" доведеться судитись із прокуратурою

Прокуратура Тернопільської області вимагає у обласних депутатів скасувати своє рішення щодо визнання нечинним на території області закону "Про засади державної мовної політики".

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів депутат облради Степан Барна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Партії регіонів і "Батьківщині" немає нічого ідеологічно українського. Це – "мішки з грошима"

"У нас безпрецедентна ситуація, коли на рішення облради з'явився протест прокурора. У всіх інших областях, де рада приймали звернення про надання статусу регіональної мови російській мові, цих протестів немає, хоч це і не входить у компетенцію цих рад. У нашому випадку прокуратура прийняла рішення на предмет оскарження. Вони вважають його протизаконним", - зазначив політик.

Барна також нагадав, що Тернопільська облрада прийняла рішення про те, щоб вважати недійсним на території Тернопільської області закон Колесніченка-Ківалова.

"Прокуратура у десятиденний термін вимагає провести засідання обласної ради, під час якої ми начебто мали скасувати це рішення. Моя позиція така: ми будемо звертатися до усіх депутатів, щоб вони відхилили протест прокурора", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До виборів зміни до мовного закону не приймуть - "нунсівець"

Депутат наголосив, що через це на облраду можуть навіть подати до суду.

"На наступному етапі вони можуть подати на нас до суду. В суді будемо доводити свою позицію, що стосується цього закону. Я вважаю, що закон "Про засади державної мовної політики" є неконституційним, це і переконання депутатів Тернопільської обласної ради. Він прийнятий з порушеннями регламенту ВР, відповідно наша позиція така, що ми вважаємо його нечинним", - розказав він.

Зараз ви читаєте новину «В Тернопільській облраді не виключають, що через "мови" доведеться судитись із прокуратурою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути