четвер, 26 вересня 2013 10:47

У США занепокоєні антисемітськими закликами "Свободи"

У США занепокоєні антисемітськими закликами "Свободи"
Фото: profi-forex.org

У Конгресі США стурбовані зростанням антисемітських настроїв у Європі, в тому числі в Україні.

Про це йдеться у листі конгресмена Джеральда Надлера до спеціального представника з моніторингу та боротьби з антисемітизмом Державного департаменту США Іри Формана.

"Пишу Вам, щоб висловити стурбованість зростанням антисемітських настроїв у Європі... Обрання членів антисемітських політичних партій до законодавчих органів сталося по всій Європі", - зазначив Надлер. Зокрема, в Україні ультраправа націоналістична партія "Свобода", що пройшла до парламенту за результатами останніх виборів, під виглядом захисту "традиційної" української культури сповідує радикальну ідеологію, яка рясніє антисемітською і ксенофобською риторикою.

Надлер також повідомив, що новопризначений посол США в Україні Джеффрі Пайєт нещодавно зустрівся з лідером ВО "Свобода" для обговорення антисемітських і ксенофобських висловлювань, які лунають з вуст членів його партії. Конгресмен висловив сподівання, що під час цієї зустрічі дипломат зміг донести до лідера українських націоналістів "глибоке несприйняття Сполученими штатами антисемітизму та прагнення щодо його викоренення".

Конгресмен закликав спецпредставника з моніторингу та боротьби з антисемітизмом Держдепу США продовжувати моніторинг ситуації в Україні та за її межами, аби антисемітські сили не відчували підтримки в поширенні своєї дискримінаційної ідеології.

Зараз ви читаєте новину «У США занепокоєні антисемітськими закликами "Свободи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

57

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути