понеділок, 24 вересня 2007 10:36

У списках харківських виборців виявили 100 тисяч двійників

Неточностей та помилок у списках виборців області вистачить для того, щоб спотворити результати виборів до 4,17%, повідомив на координаційній раді щодо питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, глава СБУ в Харківській області Андрій Мухтаєв, пише газета 15 Минут-Харьков.

За його словами, виявлено 94 290 двійників, що "проживають" в області, з них близько 44 тис. – у Харкові. Як розповів Мухтаєв, "перевірку СБУ почала після звернень представників політичних сил, що беруть участь у виборах, і населення".

Кримінальна справа порушена за 362 статтею, в якій передбачено покарання за несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється на комп"ютерах.

У свою чергу глава міської робочої групи з уточнення списків виборців, перший віце-мер Харкова Олександр Кривцов заявив, що проблема є, але вона не в компетенції служби безпеки.

У області за списки відповідає віце-губернатор Любов Лучанинова. Вона вважає, що причина величезної кількості помилок скоріше має технічний характер.

"Система сама виправить помилки. У виборчкома є спеціальна програма, яка вираховує двійників", запевняє вона. А поки власті розбиратимуться, рядовий виборець може допомогти собі сам. Потрібно лише прийти на свою дільницю з паспортом і перевірити правильність внесених до списку даних.

Нагадаємо, згідно виборчим спискам Луганська тут проживають 435 виборців у віці понад 100 років.

Крім того, як повідомила прес-секретар голови СБУ Марина Остапенко, відповідно до повідомлень, отриманих від громадян по телефону довіри, СБУ встановила, що в Харкові в списки виборців включено понад 2 тисячі осіб у віці старше 107 років.

За матеріалами 15 минут

Зараз ви читаєте новину «У списках харківських виборців виявили 100 тисяч двійників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути