середа, 06 квітня 2011 12:09

В РНБО розповіли, коли посадять Черновецького

В РНБО розповіли, коли посадять Черновецького

Мера Києва Леоніда Черновецького можна буде посадити лише після того, як буде засуджено його зятя В'ячеслав Супруненка.

Про це в інтерв'ю газеті Сегодня сказав заступник секретаря РНБО Володимир Сівкович.

"Говорити про це (арешт мера) можна буде тоді, коли посадять когось із його заступників.  Або Супруненка. Піраміда була вибудувана так, що нижні ланки до верхівки не вели. Мер з деякими грав у кішки-мишки або співав. Багато хто його недооцінювали. І тепер сидять, розплачуючись за свою самовпевненість. А він - ні", - сказав він.

За словами Сівковича, у результаті розслідування діяльності команди Черновецького було затримано близько двох десятків чиновників, через яких йшли фінансові потоки. Вони розповіли багато цікавого.

"Звичайна людина (якщо вона, звичайно, не страшний рецидивіст і здатна міркувати тверезо, осмислено), опиняючись у камері СІЗО, десь на 18-й, 20-й день починає давати правдиві свідчення - така психологія... Інше багато в чому залежить від слідчого. Не знаю, скільки і як часто слідчі спілкувалися з арештованими чиновниками, але від багатьох отримали цікаві показання. Сьогодні заговорили про Супруненко. Завтра ще хтось з'явиться. Матеріалів у правоохоронних органах багато", - сказав він.

Сівкович також додав, що будучи віце-прем'єром, він вибудував східчасту систему перевірок різних структур київської влади, що "перекривала можливість дачі хабарів знизу доверху".

"Було важливо так усе організувати, щоб у жодній інстанції не могли взяти винагороду. За 3-4 місяці було затримано й арештовано чимало чиновників і київських господарників. Ті, хто за них клопотав, ходили в різні інстанції й нічого не могли вирішити. У підсумку прийшли до мене з пропозицією щодо арештованих - мовляв, вони люди гарні. Я відповів, що будуть розбиратися правоохоронні органи. І коло замкнулося", - сказав заступник секретаря РНБО.

Зараз ви читаєте новину «В РНБО розповіли, коли посадять Черновецького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути