четвер, 24 липня 2014 20:27

У наступному парламенті мають бути представники Криму – екс-нардеп

У наступному парламенті мають бути представники Криму – екс-нардеп
Фото: www.mil.gov.ua

Колишній народний депутат Юрій Гримчак вважає, що до парламентських виборів бойові дії на Донбасі будуть завершені. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua

"За останні три тижні територія, яку контролюють терористи, зменшилась більше, аніж у два рази. Зараз воюють за Лисичанськ. Ми маємо всі шанси закінчити антитерористичну операцію перемогою та очищенням нашої країни", - пояснив політик.

Гримчак впевнений, що вибори відбудуться в кінці жовтня цього року. "Теоретично зараз нову коаліцію створити можливо. Але, думаю, безглуздих самогубців у "Батьківщині" немає, щоб іти на такий крок. Треба провести вибори, сформувати новий уряд та починати реформи. Має бути працююча коаліція, яка буде здатна приймати рішення, які сьогодні потрібні країні", - наголосив екс-нардеп.

За його словами, Україні треба повернутися до пропорційної системи виборів. "В наших умовах збереження мажоритарної складової – це шлях до того, що в парламент пройдуть ті люди, які привели окупантів в Україну. Переговори по зміні законодавства будуть складними. Як варіант, можуть домовитися про зниження прохідного бар'єра до трьох відсотків", - зауважив колишній депутат.

"Також не треба забувати, що у нас є тимчасово окупована територія – Крим. Провести там повномасштабні вибори ми не зможемо, поки є окупаційна влада. Але всі бажаючі кримчани, які зберегли громадянство України, можуть взяти участь у виборах, як то було на президентських – так само виїхати до Херсонської області, де можуть організувати виборчі дільниці. У наступному парламенті нам обов'язково треба мати представників Криму. Наші колеги, які формуватимуть виборчі списки, мають включити туди таких людей, в першу чергу представників кримсько-татарського народу", - додав Гримчак.

 

Зараз ви читаєте новину «У наступному парламенті мають бути представники Криму – екс-нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути