четвер, 12 липня 2018 17:36

У САП пояснили, чому відпустили сина Авакова

У САП пояснили, чому відпустили сина Авакова
У відомстві Назара Холодницького пояснили, чому відпустили сина Авакова. Фото: Дзеркало тижня

Відсутність доказів обізнаності сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова та екс-заступника міністра МВС Сергія Чеботаря щодо неналежної якості рюкзаків, які закуповували для МВС, унеможливлює притягнення їх до кримінальної відповідальності. Про це повідомляє УНІАН.

"Слідство встановило, що мали місце факти проведення тендеру з визначеним наперед переможцем та поставки неякісних рюкзаків, проте відсутність доказів обізнаності Чеботаря С.І. і Авакова О.А. з неналежною якістю рюкзаків унеможливлює притягнення їх до кримінальної відповідальності".

Третій підозрюваний у справі, Володимир Литвин, після ознайомлення з матеріалами провадження дав показання, що саме він вчинив одноосібно злочин – "перемігши на тендері, виготовив неякісні рюкзаки та за підробленими документами поставив їх МВС України, інші підозрювані до цього відношення не мали та про факт поставки неякісних рюкзаків не знали".

Також Литвин пояснив, що готовий відшкодувати завдану шкоду.

"Оскільки Литвин В.Я. визнав факт скоєння кримінальних правопорушень, передбачених статтями 358 і 190 КК України, будуть вжиті заходи щодо притягнення його до кримінальної відповідальності", - пообіцяли в прокуратурі.

При цьому, один з ключових свідків обвинувачення не зміг під час допиту в судовому засіданні повністю підтвердити свої показання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокати Авакова-молодшого підтвердили закриття справи

Водночас у САП зазначили, що за безпосередньою участю одного з адвокатів підозрюваних знищили спеціальний засіб, на який вівся запис в кабінеті Чеботаря.

"За таких обставин, враховуючи, що докази, які б поза розумним сумнівом спростували версію Литвина В.Я., не здобули та можливості для їх здобуття вичерпані, прокурор у кримінальному провадженні прийняв рішення про його закриття у частині – щодо Чеботаря С.І. та Авакова О.А", - сказали в САП.

Сьогодні стало відомо, що САП закрила провадження щодо двох фігурантів справи "рюзказів Авакова": Олександра Авакова та екс-заступника міністра Сергія Чеботаря. Керівник САП підтвердив цю інформацію та стверджує, що розбирається із цим.

У справі про розтрату держкоштів при закупівлі рюкзаків для Нацгвардії Міністерством внутрішніх справ восени 2017 року затримали 3 осіб: сина голови МВС Олександра Авакова, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та Володимира Литвина.

Зараз ви читаєте новину «У САП пояснили, чому відпустили сина Авакова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути