Ексклюзиви
четвер, 12 липня 2018 14:36

Адвокати Авакова-молодшого підтвердили закриття справи

Адвокати Авакова-молодшого підтвердили закриття справи
Адвокати Олександра Авакова підтвердили закриття справи. Фото: ТСН

Адвокати сина глави МВС Арсена Авакова Олександра вважають, що справа проти їхнього підзахисного — політичний фарс. Про це повідомляє "Українська правда".

Адвокати Андрій Федур та Ігор Юдін підтвердили, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила кримінальну справу проти Олександра Авакова.

"НАБУ провело колосальну роботу. Вони зібрали багато матеріалів, але їхня енергія була направлена не в те русло. Я глибоко переконаний, що удар був не по моєму клієнту, а по його батьку. Я вивчив матеріали цього кримінального провадження, отримав матеріали всіх негласних слідчих дій. Там є сотні годин записів, де писали не мого клієнта а його батька та інших посадових осіб. Але, на щастя, з цієї писанини в них нічого не вийшло", – сказав захисник Федур.

У справі відсутній оригінал відеозапису, на який спиралося обвинувачення.

"Це відео – це щось таємне. Відсутній оригінал цього запису. Всі файли датовані однією датою і одним часом. Пристрою, за допомогою якого знімали, немає… Там багато ознак того, що це монтаж. Щодо експертиз… НАБУ дуже намагалося довести, що це справжній запис, але не вийшло. Немає таких експертиз, які б це підтвердили", – заявив Юдін.

За словами захисників, держава має відшкодувати збитки, завдані неправомірними діями. Олександр Аваков уже поскаржився до Європейського суду з прав людини на незаконне затримання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справу "рюкзаків Авкова" закрили - Холодницький розбирається

За інформацією ЗМІ, СБУ знищила оригінал відео прихованої зйомки з кабінету екс-заступника глави МВС Сергія Чеботаря, яке фігурувало у справі "рюкзаків Авакова".
Як розповідали наближені до Авакова джерела, міністр впевнений, що "справа рюкзаків" розвалиться у суді, бо підозра в основному базується на монтованому відео.

Сьогодні стало відомо, що САП закрила провадження щодо двох фігурантів справи "рюзказів Авакова": Олександра Авакова та екс-заступника міністра Сергія Чеботаря. Керівник САП підтвердив цю інформацію та стверджує, що розбирається із цим.

У справі про розтрату держкоштів при закупівлі рюкзаків для Нацгвардії Міністерством внутрішніх справ восени 2017 року затримали 3 осіб: сина голови МВС Олександра Авакова, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та Володимира Литвина.

Зараз ви читаєте новину «Адвокати Авакова-молодшого підтвердили закриття справи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути