вівторок, 22 квітня 2014 13:40

У Росії сумніваютья, що Клички побудували свої кримські будинки законно

У Росії сумніваютья, що Клички побудували свої кримські будинки законно
Фото: tavrida-krim-tur.com

Експерт Громадської палати (ОП) РФ, голова комітету ОП щодо збереження історико -культурної спадщини Павло Пожигайло засумнівався у законності будівель братів Кличків на території Криму поблизу Лівадії.

"Сьогодні низка пам'ятників знаходиться у приватній власності і в більшості випадків їх власники знаходяться в Києві , - зазначив Пожигайло. - Багато з них - українські олігархи, які володіють сьогодні величезною кількістю пам'яток культурної спадщини в Криму. Клички побудували в 150 метрах від Лівадії свої два будинки і я не знаю, наскільки це законно".

Робота з приведення системи місцевого самоврядування Криму і Севастополя у відповідність з російським законодавством буде повністю завершена до 1 січня 2015 року.

Експерт ОП нагадав, що вже існує акт про мораторій на виділення земель і вважає за необхідне ввести мораторій на переоформлення прав власності на об'єкти культурної спадщини,  включаючи права власності на земельні ділянки, що перебувають у їх віданні".

Пожигайло повідомив, що члени ОП вже зустрічалися в Криму з віце -прем'єром Ларисою Понасюк, "яка курує культурну спадщина" і визначили свою позицію з цього приводу.

"Тепер наше завдання  -проконтролювати, щоб це питання було вирішене. Воно вимагає якогось юридичного аналізу, - сказав Пожигайло. - Обіцяли, що цей мораторій буде введений найближчим часом".

Зараз ви читаєте новину «У Росії сумніваютья, що Клички побудували свої кримські будинки законно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути