пʼятниця, 25 грудня 2009 13:32

В РНБО просять Росію жорстко утихомирити Кадирова

В РНБО просять Росію жорстко утихомирити Кадирова

Рада національної безпеки та оборони України серйозно занепокоєна "агресивною риторикою керівника одного з федеральних утворень РФ" Рамзана Кадирова, яка пролунала в інтерв"ю агентству "Reuters".

Про це йдеться у заяві РНБО.

"Не торкаючись особистості автора заяви та його неспроможності здійснювати серйозний вплив на політику центральної влади Росії у зовнішньополітичній сфері, варто зазначити – подібні "месиджі" несуть загрозу для національних безпек як України, так і Росії", зазначають у РНБО.

"Вони (заяви) спрямовані на демонтаж процесу стабілізації та виходу на новий рівень стратегічного партнерства двох рівних і незалежних держав.

Особливою небезпекою є те, що вони торпедують гостру необхідність "перезавантаження" двосторонніх відносин, що все більше відіграють роль певних гарантів стабільності та безпеки від "Ванкувера до Владивостока", - йдеться у заяві.

Подібна заява, вважають в РНБО, має стати викликом як для державної влади Росії, так і для російської політичної еліти. Натомість, йдеться у заяві РНБО, така риторика Кадирова виправдовує і трагічну історію війни в Чечні, інших воєн, воєнних конфліктів, що дестабілізували світ, відкинули цілі народи від прогресу.

"Ми сподіваємося, що російська політична влада будуватиме відносини з іншими країнами на визнаних принципах добросусідства, взаємоповаги і невтручання у внутрішні справи відповідно до Статуту ООН та взятих на себе зобов"язань в Будапештському меморандумі, підтверджених спільною заявою президентів США і РФ від 04.12.09, та дасть відповідну і жорстку офіційну оцінку провокаційним заявам Р.Кадирова", - йдеться у заяві.

"Цивілізований світ мусить відреагувати на це, щоб попередити подібні явища на майбутнє", - резюмується у заяві.

Нагадаємо, МЗС Росії відмежовується від заяв Рамзана Кадрова, в яких останній негативно висловився про Україну. Про це в телефонній розмові із першим заступником міністра Володимиром Хандогієм заявив заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін.

Водночас Московське представництво агентства Рейтер, яке опублікувало інтерв"ю президента Чечні Рамзана Кадирова, заявило, що автори ряду публікацій в інтернеті перекрутили зміст того, що писало агентство і говорив президент Чеченської Республіки.

Зараз ви читаєте новину «В РНБО просять Росію жорстко утихомирити Кадирова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути