неділя, 25 жовтня 2020 14:28

У регіонах бракує бюлетенів для голосування

У регіонах бракує бюлетенів для голосування
На Чернігівщині зникло 100 бюлетенів. Фото: Facebook

У декількох регіонах України на виборчих дільницях фіксують недостачу бюлетенів для голосування.

Станом на 13:30 такі порушення спостерігаються в кількох регіонах України. Про це повідомляє громадянська мережа ОПОРА.

Так, на Вінниччині не знайшли 186 бюлетенів. На дільниці №051240 у селі Морозівка, дали вдвічі менше бюлетенів, ніж потрібно. Члени місцевої ДВК кажуть, що їм дали 145 бюлетенів замість необхідного 331-го.

"Ми не розписувалися за те, що ми получили і скільки нам дали. Сказали, що довезуть. Ми сказали, що не вистачає, але їх так і не довезли. До останнього дня обіцяли, що додадуть. Я дзвонив на гарячу лінію, але там трубки ніхто не взяв. Кажемо виборцям, що немає бюлетенів", - сказав голова ДВК.

Також на Чернігівщині зникло 100 бюлетенів. Комісія виявила нестачу двох пачок бюлетенів по 50 в кожній. У зв'язку з цим комісія не відкрила приміщення для голосування о 08:00 та зателефонувала до поліції. Виборці чекали під дільницею, утворилася черга з охочих проголосувати.

"Я не можу навіть сказати, пояснити, яким чином вони зникли. Спочатку я починала роздавати, а потім помічаю, що чогось не вистачає. Почали перераховувати – немає. У нас 526 виборців і у нас ніколи не було 100% явки та я думаю, що вистачить бюлетенів", - повідомила голова ДВК №740811 Клімова Анжеліка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опитування Зеленського проводять неповнолітні: фотофакти

В Ужгороді не знайшли 500 бюлетенів.

"Станом на 8:30 25 жовтня, пачка бюлетенів не знайшлася. У комісії припускають, що проблема виникла внаслідок помилки друкарні, яка не надрукувала потрібну кількість", - інформує голова Ужгородської міської ТВК.

На Прикарпатті зіпсували 1481 бюлетень. Це сталося тому, що ДВК отримала на дільницю бюлетені з помилкою: в територіальному списку "Радикальної партії Олега Ляшка" двічі повторювалася цифр 8. Замість того, щоб погасити бюлетені з реальною помилкою, ДВК погасила інші бюлетені, в яких не було допущено помилок.

Варто зазначити, що факти нестачі бюлетенів вказані станом на 13:30. ОПОРА продовжує фіксувати порушення на виборчих дільницях.

На Вінниччині надійшло повідомленні про мінування виборчої дільниці № 051046 у смт. Тиврів. На місце події прибула поліція. Усіх, хто перебував на дільниці, попросили залишити приміщення.

Зараз ви читаєте новину «У регіонах бракує бюлетенів для голосування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути