вівторок, 03 листопада 2020 10:31

У Раду внесли законопроєкт про позбавлення КСУ фінансування

У Раду внесли законопроєкт про позбавлення КСУ фінансування
Нардепка вважає, що це стимулюватиме КСУ піти в добровільну відставку. Фото: УНН

До Верховної Ради внесли законопроєкт про позбавлення бюджетного фінансування Конституційного суду України.

Про це повідомила народна депутатка від фракції "Слуги народу", заступниця голови Комітету ВР із питань антикорупційної політики Галина Янченко у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Буде війна" - суддя КСУ Сліденко відповів Зеленському

Нардепка наголосила, що її проєкт закону передбачає зміни до держбюджету і позбавлення КСУ фінансування до оновлення цього держоргану.

"Я особисто вважаю, що ми не повинні коштом платників податків утримувати орган, який систематично зносить антикорупційне законодавство і руйнує репутацію України в очах усього цивілізованого світу. 109 млн грн, які лишилися невикористаними, пропоную направити на соціально корисніші потреби, наприклад субвенцію навчальним закладам на лінії розмежування".

Згідно з проєктом про внесення змін до закону "Про державний бюджет України на 2020 рік" (щодо перенесення бюджетного фінансування з Конституційного суду України на розвиток освітніх програм. - Gazeta.ua), документ поки що перебуває на розгляді в керівництва ВР.

В ефірі програми телеканалу ZIK Янченко зазначила, що депутати з фракції "Слуги народу" будуть готові підтримати законопроєкт президента Володимира Зеленського, згідно з яким мають припинити повноваження всіх суддів КСУ, якщо не буде інших рішень. Вона висловила переконання, що судді КСУ можуть добровільно піти у відставку, якщо хочуть зробити щось добре для України.

Минулого тижня стало відомо, що Конституційний суд визнав неконституційною статтю, яка передбачає покарання за невірогідне декларування.

Через це президент Володимир Зеленський скликав засідання РНБО, йшлося про загрози національній безпеці.

Президент вніс до Верховної Ради законопроєкт, яким пропонує припинити повноваження суддів Конституційного суду.

Представник президента в КСУ Федір Веніславський заявив, що президентський законопроєкт забезпечить відновлення суспільної довіри та вирішить кризову ситуацію, до якої призвели дії КСУ.

Президент Володимир Зеленський сказав, що, якщо депутати відмовляться звільняти суддів Конституційного суду, може відбутися розпуск Верховної Ради.

2 листопада у "Слузі народу" повідомили про намір скоротити фінансування Конституційного суду України.

Зараз ви читаєте новину «У Раду внесли законопроєкт про позбавлення КСУ фінансування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути