Ексклюзиви
середа, 16 лютого 2022 11:50

До Ради можуть пройти сім партій, лідирує "Євросолідарність" — опитування КМІС

До Ради можуть пройти сім партій, лідирує "Євросолідарність" — опитування КМІС
Сім партій мають шанси потрапити до Верховної Ради, найбільша підтримка — у Європейської солідарності. Фото: прес-служба ВР

Якби вибори до Верховної Ради проходили найближчим часом, то сім партій мали б шанси подолати 5%-й прохідний бар'єр.

За даними опитування КМІС, лідирує у партійному рейтингу "Європейська солідарність", яку підтримують 15,5% серед усіх респондентів та 22,9% серед тих, хто має намір голосувати.

На другому місці знаходиться "Слуга народу" з підтримкою 11,1% та 16,4% відповідно.

Третє місце ділять партії "Батьківщина" (відповідно, 7,8% та 11,5%) та "ОПЗЖ" (6,8% та 10,1%).

Крім того, понад 5% мають партії "Наші" (4,2% та 6,2%), "Розумна політика" (3,9% та 5,8%) та "Сила та честь" (3,5% та 5,1%).

Інші партії мають нижчу підтримку.

"Порівняно з груднем 2021 року у випадку практично всіх партій (в т.ч. партій-лідерів) різниця в рейтингу – у межах похибки...Лише у випадку партій "Сила і честь" та "Голос" має місце деяке зниження рейтингу. Водночас, якщо в грудні 2021 року різниця між "ЄС" і "Слугою народу" була в межах статистичної похибки (тобто формально партії ділили перше місце), то зараз "ЄС" має "чисте" перше місце, а "Слуга народу" – друге місце", - зазначили соціологи.

Опитування проводилося 5-13 лютого. Методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера було опитано 2000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим). Вибірка репрезентативна для дорослого населення (вік 18 років та старше) України. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України — АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей.

Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 та з урахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 2,4% для показників, близьких до 50%, 2,1% для показників, близьких до 25%, 1,5% - для показників, близьких до 10%, 1,1% – для показників, близьких до 5%.

Зараз ви читаєте новину «До Ради можуть пройти сім партій, лідирує "Євросолідарність" — опитування КМІС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути