Ексклюзиви
пʼятниця, 17 листопада 2017 16:19

У Раді збирають екстрене засідання через конфлікт силовиків із антикорупціонерами

У Раді збирають екстрене засідання через конфлікт силовиків із антикорупціонерами
Артем Ситник і Назар Холодницький. Фото: INSIDER

Антикорупційний та правоохоронний комітети парламенту зберуться на екстрене засідання для заслуховування звітів правоохоронних та антикорупційних відомств - НАБУ, САП, НАЗК і ГПУ.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко на брифінгу.

"Мені здається, що відбувається дестабілізація злагодженої роботи всієї правоохоронної структури. Тому я підтримую сьогоднішнє рішення депутатів двох профільних силових комітетів парламенту про скликання екстреного закритого засідання двох комітетів - антикорупційного та правоохоронного - найближчим часом. Вважаю, що це правильний майданчик для того, щоб заслухати в закритому режимі звіти НАБУ, САП, ГПУ, СБУ, при необхідності МВС, хоча вони зараз не втягнуті в цей конфлікт. І припинити персональний захист мундира шляхом порушення кримінальних справ у відповідь. Це неприпустима практика", - заявив Луценко.

Генпрокурор наголосив, що керівники антикорупційних відомств ведуть себе неприпустимо.

"Це неприпустима практика... Не можна використовувати свої супер-повноваження проти своїх колег тільки тому, що хтось про щось запитав. Боюсь, назріло це питання. Усі правоохоронні органи мають бути під контролем", - зазначив Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генпрокурор відреагував на справу НАБУ проти нього

Раніше Нацагентство з запобігання корупції викликало директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника для пояснень у зв'язку з відмовою НАБУ надати агентству запитувані документи у справі про можливий конфлікт інтересів Ситника.

НАБУ у свою чергу розслідує три кримінальні провадження щодо НАЗК.

Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження, в якому фігурує Ситник. Пізніше в НАБУ повідомили, що відкрили кримінальне провадження за фактом можливого незаконного збагачення генпрокурора Юрія Луценка.

Зараз ви читаєте новину «У Раді збирають екстрене засідання через конфлікт силовиків із антикорупціонерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути