середа, 31 березня 2021 11:17

У Раді обіцяють відреагувати на одіозного Аксьонова

У Раді обіцяють відреагувати на одіозного Аксьонова
Андрій Аксьонов є мером Добропілля.

Центральна виборча комісія і Верховна Рада мають відреагувати у разі підтвердження СБУ інформації про наявність громадянства Російської Федерації в Андрія Аксьонова, який переміг на довиборах в окрузі №50 у Донецькій області. А також на факт його причетності до організації в Добропіллі "референдуму ДНР". Про це заявив перший віцеспікер Руслан Стефанчук.

"Все в Україні має відбуватися в межах, передбачених Конституцією. Якщо такі факти щодо Аксьонова матимуть юридичну повноцінність, то, думаю, Центральна виборча комісія і Верховна Рада мають на це відреагувати", - цитує Стефанчука "Інтерфакс-Україна".

"Так не може бути, щоб особа, яка має подвійне громадянство, зафіксоване і підтверджене, обіймала одну з найвищих посад у державі, була народним депутатом України", - зауважив перший віцеспікер.

Щодо можливої причетності Аксьонова до організації псевдореферендуму, то, за словами Стефанчука, тоді він має бути обмеженим у правах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Баканову сказали про новообраного нардепа з паспортом РФ. Що відповів

Довибори у Верховну Раду по округу №50 у Донецькій області відбулися 28 березня. Андрій Аксьонов на них набрав 65,6% голосів. Його висунула партія "Порядок".

Блогер Денис Казанський повідомив, що Аксьонов був одним із організаторів так званого референдуму 2014 року, організовував його у селищі Новодонецьке, де тоді був головою.

Зараз ви читаєте новину «У Раді обіцяють відреагувати на одіозного Аксьонова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути