вівторок, 25 серпня 2015 10:52

У Раді хочуть заборонити агітацію між виборами - найцікавіші законопроекти

У Раді хочуть заборонити агітацію між виборами - найцікавіші законопроекти
УНІАН

Протягом минулого тижня у Верховній Раді було зареєстровано 12 законопроектів.

Заборонити агітацію (політичну рекламу) в міжвиборчий період, а також взагалі заборонити агітацію на носіях зовнішньої реклами пропонують нардепи з "Блоку Петра Порошенка", "Самопомочі" та "Батьківщини". Про це йдеться у проекті змін до законів "Про місцеві вибори", "Про рекламу" та Кодексу про адмінправопорушення.

Законопроектом передбачається мінімальна трихвилинна тривалість агітаційних аудіо- та відеороликів та вимогу щодо "єдності сюжету такого ролика, щоби забезпечити його якісне змістове наповнення". Також депутати наголошують на маркуванні політичної реклами у друкованих засобах масової інформації.

Крім того, порушників вимог щодо агітації з числа друкованих видань хочуть карати штрафами. А Національній раді з питань телерадіомовлення пропонується чітко передбачити можливість накладати санкції за відповідні порушення.

Депутати хочуть ввести адміністративну відповідальність за розповсюдження прихованої реклами для посадових осіб ЗМІ.  Так за розповсюдження в ЗМІ прихованої політреклами пропонується карати штрафами від ста до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ( від 1700 до 4250 гривень).

"Разом з тим, повна заборона політичної реклами в окремих видах засобів масової інформації призведе до явного погіршення фінансового становища найбільш незалежних із них, тобто тих, які хоча б частково є самоокупними, і в той же час – у виграші виявляться ЗМІ, практично цілком фінансовані олігархами (залежність яких від надходжень від політ реклами є меншою). Значну кількість фінансування засобів масової інформації складає оплата політичної реклами, яка одночасно зазвичай становить і левову частку виборчого фонду політичної партії чи кандидата", - йдеться у пояснювальній записці до документу.

Також у парламенті зареєстрований проект змін до законів щодо забезпечення виборчих прав внутрішньо переміщених осіб. Документ подали депутати від "Самопомочі", "Батьківщини", "Блоку Петра Порошенка", серед яких і позафракційний Сергій Тарута. Текст законопроекту наразі відсутній на сайті Ради.

Зараз ви читаєте новину «У Раді хочуть заборонити агітацію між виборами - найцікавіші законопроекти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути