понеділок, 28 вересня 2020 15:41

У Раді вимагатимуть створення ТСК щодо "вагнерівців"

У Раді вимагатимуть створення ТСК щодо "вагнерівців"
У Раді збирають підписи для позачергової сесії по створенню ТСК щодо "вагнерівців". Фото: goloszmin.org

Фракція "Голос" збиратиме підписи для розгляду у ВР проєкту про створення тимчасової слідчої комісії щодо "вагнерівців".

Про це повідомив голова фракції Сергій Рахманін у Facebook.

"Ініційований фракцією "Голос" проєкт постанови про створення тимчасової слідчої комісії щодо "вагнерівців" був поданий ще позаминулого тижня. На початку минулого тижня остаточно зареєстрований".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Непокаране зло повертається: родичі загиблих на Донбасі воїнів вимагають створити ТСК щодо відправлених у Росію "вагнерівців"

"22 вересня на мою вимогу як керівника фракції, нам передали бланки підписних листів щодо скликання позачергової сесії Верховної Ради. Запропонований нами порядок денний позачергової сесії ВР – створення ТСК щодо "вагнерівців", - підкреслив політик.

Для того, щоб ТСК змогла працювати, проєкт постанови щодо створення ТСК має бути розглянутий регламентним комітетом і підтриманий Радою, додав він.

"Як швидко запрацює ТСК, сказати важко. З одного боку, не бракує крикунів, які все ще вимагають розпочати процес створення комісії. Вперто ігноруючи ту обставину, що він уже давно розпочався. З іншого - противників комісії теж до біса".

13 вересня петиція родичів загиблих на Донбасі воїнів з вимогою створити парламентську ТСК по справі "вагнерівців" зібрала 25 тис. голосів.

Раніше Володимир Ар'єв оприлюднив докази причетності Офісу президента до зриву операції з затримання "вагнерівців". Російських найманців було затримано у Білорусі, згодом їх депортували до країни-агресора.

Володимир Ар'єв повідомив, що "Європейська Солідарність" має неспростовні докази, що Офіс президента зірвав спецоперацію щодо "вагнерівців". У зв'язку з цим фракція вимагає створити Тимчасову слідчу комісію.

В ефірі "Прямого" головний редактор сайту "Цензор.нет" Юрій Бутусов заявив, що затримання "вагнерівців" мало бути українською операцією, яка зірвалась після доповіді Володимира Зеленського.

24 вересня Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував Верховній Раді винести проєкт постанови про створення Тимчасової слідчої комісії щодо розслідування справи "вагнерівців" у зал засідань для голосування.

Зараз ви читаєте новину «У Раді вимагатимуть створення ТСК щодо "вагнерівців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути