пʼятниця, 16 серпня 2013 15:07

"В п'ятницю блокувати Київраду немає сенсу" - опозиціонер Бригинець

"В п'ятницю блокувати Київраду немає сенсу" - опозиціонер Бригинець
Олександр Бригинець. Фото: ukr.obozrevatel.com

У п'ятницю ввечері не має сенсу блокувати Київраду. Адже доведеться перебувати у приміщенні ще два дні, коли там нічого не відбуватиметься.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав нардеп від "Батьківщини" Олександр Бригинець.

"Я не розумію який сенс блокувати Київраду у п'ятницю. Щоб всі вихідні там просидіти? У чім смисл блокування Київради сьогодні - не знаю. Можливо, у активістів є якийсь план, про який я не знаю. Та з моєї точки зору — це не дуже ефективно", - сказав нардеп.

Він розповів, що у будь-якому випадку не може приєднатися до активістів "Волі", адже зараз перебуває у Одесі. За годину — у нього нарада з приводу охорони історичних пам'яток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На "небезпечних і прострочених" депутатів Київради пожалілися у Генпрокуратуру

"Я не можу оцінити цю дію, бо перебуваю в іншому місті. Однак вітаю будь-яку акцію спрямовану на блокування нелегітимної Київради. Будь-яка дія, яка спрямована проти незаконної київської влади, незалежно від того чи дасть вона щось чи не дасть, потрібна. Адже вона вкотре звертає увагу держави, політиків, чиновників, а, головне, киян до цієї проблеми", - підкреслив Бригинець.

Опозиціонер запевнив, що він прийде до стін Київради у понеділок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати Київради: "Під загрозою – муніципальні надбавки та важливі будівництва"

"Я особисто буду у понеділок під стінами Київради разом із громадою, яка  прийде протестувати проти незаконного засідання. Звертаю вашу увагу — воно відбудеться без жодної погоджувальної ради, та інших попередніх засідань, які мали б йому передувати відповідно до регламенту. Воно - беззаконне в багатьох аспектах: і з точки зору конституційних прав, і з точки зору регламенту, і з точки зору здорового глузду. Влада займається свідомими провокаціями. Але хіба таке відбувається лише у Києві? Воно відбувається всюди", - сказав він.

Нагадаємо, п'ятеро активістів громадської організації "Воля" прорвалися до сесійної зали Київради. Серед них журналістка Тетяна Чорновол та Єгор Соболєв. Вони викликають туди опозиційних депутатів та збираються завадити проведенню сесії 19 серпня. До активістів вже виїхала депутат Київради від фракції "Батьківщина" Тетяна Меліхова.

 

Зараз ви читаєте новину «"В п'ятницю блокувати Київраду немає сенсу" - опозиціонер Бригинець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути