Ексклюзиви
четвер, 21 грудня 2017 17:07

В уряді заговорили про відставку Луценка

В уряді заговорили про відставку Луценка
Від генпрокурора Юрія Луценка вимагають відставки. Фото: УНІАН

Міністр фінансів Олександр Данилюк вимагає відставки генерального прокурора Юрія Луценка в зв'язку з саботажем розслідувань навколо Приватбанку.

Про це він сказав на брифінгу, повідомляє Lb.ua.

"Він повинен піти у відставку. Я вимагаю відставки генерального прокурора Юрія Луценка", - заявив Данилюк.

"Затягується розслідування справ з приводу дій колишніх керівників і власників Приватбанку. Державний банк "Приватбанк" ініціював порушення п'яти кримінальних справ, які зараз розслідує генеральна прокуратура. Зокрема, про доведення банку до неплатоспроможності, незаконне виведення коштів із банку, неналежне використання конфіденційної інформації з серверів банку. Але жодну з цих справ досі не передали на розгляд судів, тому що досудові розслідування просуваються вкрай повільно, а за деякими справами слідчі дії взагалі не ведуть", - розповів міністр.

З іншого боку, Генпрокуратура активно просуває кримінальні провадження проти нинішнього менеджменту Приватбанку, Мінфіну і Національного банку. Крім того, Данилюк повідомив, що ГПУ цікавиться радниками, які документують схеми виведення коштів з Приватбанку колишніми власниками і менеджментом.

"У цьому контексті випадкова зустріч Юрія Луценка в Амстердамі з Ігорем Коломойським напередодні суду в Лондоні викликає ще більше питань", - заявив міністр.

Луценко встиг дискредитувати себе атаками на нові антикорупційні органи і нездатністю довести до суду важливі для країни справи, продовжив Данилюк.

"Так він дискредитує перед міжнародними партнерами президента і парламент, який довірив йому таку важливу роль і функцію, а також владу загалом", - сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко може програти

Луценка і Коломойського в Амстердамі "засікли" українські студенти. Один з них, Андрій Голубєв, розповів, що діячі разом пішли в готель у центрі Амстердама, де їх чекали ще дві "важливі" людини з України.

Зараз ви читаєте новину «В уряді заговорили про відставку Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути