середа, 10 квітня 2013 21:31

До порядку денного ВР внесли питання про декриміналізацію Тимошенко та вибори в Києві - Яценюк

До порядку денного ВР внесли питання про декриміналізацію Тимошенко та вибори в Києві - Яценюк
Фото: styknews.info

Після того, як опозиціонери зібрали підписи за проведення позачергової сесії, до порядку денного Верховної Ради включили усі питання, на яких наполягала опозиція. Про це повідомив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк перед початком акції "Вставай Україно" у Рівному.

"Ми боремось позапарламентськими методами, але нам вдається і багато що зробити в рамках Верховної Ради. Партія регіонів пішла "на попятную", і до порядку денного включені всі питання, які опозиція вимагала для розгляду Верховної Ради", - заявив Яценюк.

Він також повідомив, що до порядку денного включено питання про призначення виборів мера Києва та Київради, про скасування пенсійної реформи, про відставку Кабінету міністрів України: "Також включено питання про декриміналізацію статей Кримінального кодексу, за якими незаконно ув'язнена Юлія Тимошенко".

За його словами, включення питань, на яких наполягала опозиція, до порядку денного – це реакція на те, що опозиція зібрала підписи за проведення позачергової сесії.

"Тому ми не вбачаємо доцільності в позачерговій сесії, а будемо розглядати ці питання, адже Партія регіонів зрозуміла, що на вимоги опозиції треба йти".

Відповідаючи на запитання щодо звільнення екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, Яценюк зазначив: "Для опозиції це означає, що Юрій Луценко повертається в політичне життя. І я цьому щиро радий, тому що Юра має великий досвід, він показав себе як справжній борець. Його досвід дуже потрібний для Об'єднаної опозиції".

Нагадаємо, під час мітингу в рамках акції "Вставай Україно!", який відбувся 7 квітня у Києві, опозиціонери прийняли резолюцію, в якій вимагали проведення виборів у Києві та звільнення Юлії Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «До порядку денного ВР внесли питання про декриміналізацію Тимошенко та вибори в Києві - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути