середа, 28 грудня 2022 04:51

У Польщі назвали кількість українських біженців на території країни

У Польщі назвали кількість українських біженців на території країни
Українці активно вбудовуються в життя в Польщі і працюють. Фото: PAP

У Польщі станом на кінець грудня 2022 року проживає 2,3 мільйона громадян України, понад 950 тисяч з яких є біженцями. Такі дані демонструє база даних PESEL - польських ідентифікаційних кодів, що надаються полякам та громадянам інших країн.

Загалом, у грудні кількість біженців з України в Польщі виявилася на 400 тисяч меншою, ніж влітку 2022 року, розповів заступник голови Польського фонду розвитку (PFR) Бартош Марчук у Twitter.

За його словами, понад 90% українців-біженців у Польщі - це жінки та діти. Їхня кількість зараз становить 2,5% від населення Польщі, найбільше українських біженців проживає в Нижньосілезькому (Вроцлав) та Мазовецькому (Варшава) воєводствах. Українці активно шукають роботу, вбудовуються в життя країни, від їхнього перебування в Польщі плюсів значно більше, ніж мінусів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі не виплачуватимуть фіндопомогу біженцям з України – про яку йдеться

320 тис. з 450 тис.працездатних біженців-українців вже працевлаштувалися в Польщі та працюють - це близько 70% від загальної кількості. При цьому, якщо у 2022 році баланс витрат і доходів Польщі від українців виявився негативним - мінус 1,45 млрд злотих (приблизно $330 млн), то у 2023 році передбачається, що цей баланс буде позитивним - плюс 1,1 млрд злотих ($250 млн).

"Можна оцінювати, що у 2022 році з самих податків і соціальних відрахувань до бюджету надійшло близько 4 млрд злотих ($900 млн), а у 2023 році потрапить близько 6 млрд злотих (понад $1,3 млрд)" - зазначив Марчук.

З початку повномасштабного російського вторгнення Україну покинули понад 6,8 млн осіб. Європейські країни надають нашим громадянам тимчасові притулки та виплати, які можуть допомогти, поки вони не повернуться додому або не знайдуть джерела доходу в новій країні.

За цим посиланням – актуальна інформація про те, яку допомогу надають в країнах, де знайшли притулок найбільше наших громадян і що слід знати переселенцям.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі назвали кількість українських біженців на території країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути