Ексклюзиви
вівторок, 13 грудня 2022 01:51

У Пентагоні допустили, що у Росії закінчуються запаси снарядів

У Пентагоні допустили, що у Росії закінчуються запаси снарядів
Снарядів у Росії стає все менше і менше - аж до необхідності стріляти снарядами 40-річної давності. Фото: t.me/CinCAFU

Не виключено, що Росія до січня 2023 року може залишитися без снарядів, оскільки зараз на фронті російські війська змушені застосовувати артилерійські снаряди 40-річної давності.

Це може означати загальне виснаження російських складів боєприпасів, повідомляє інформаційне агентство Reuters з посиланням на представника Пентагону.

"Вони зняли боєприпаси з застарілих запасів, що свідчить про те, що вони готові використовувати ці старі боєприпаси, деякі з яких були зроблені понад 40 років тому" - пояснив чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран зробив нову заяву щодо передачі РФ бойових дронів і ракет

На думку Пентагону, причиною стала висока інтенсивність застосування артилерії в Україні, а також численні удари українських військових по російських складах з боєприпасами. Снаряди 40-річної давності, які змушена застосовувати РФ, демонструють високий рівень відмов, передчасних розривів та неспрацьовувань.

Тому, якщо Іран і КНДР не допоможуть РФ з боєприпасами, росіянам буде нічим стріляти вже до січня 2023 року.

Військова підтримка Росії Іраном зросте в найближчі місяці. Кремль з Тегераном посилять співпрацю. Зокрема РФ просить надати для війни в Україні сотні балістичних ракет, повідомило 10 грудня Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

Північна Корея таємно передає Росії боєприпаси, які потім використовуються у війні проти України. Попри публічні спростування влади КНДР, Росія вже отримала від неї "значну кількість артилерійських снарядів". Про це на брифінгу заявив офіційний представник Державного департаменту США Нед Прайс.

Північна Корея організувала таємні постачання артилерійських снарядів для Російської Федерації на тлі дефіциту боєприпасів в країні-агресорі. КНДР прикривається постачанням боєприпасів до країн Близького Сходу або Північної Африки, але насправді їх отримують росіяни, щоб використовувати у війні проти України. Про це 2 листопада заявив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

Зараз ви читаєте новину «У Пентагоні допустили, що у Росії закінчуються запаси снарядів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути