пʼятниця, 25 березня 2011 11:41

У Партії регіонів проблеми із фінансуванням освіти перекинули на місцеві бюджети

У Партії регіонів проблеми із фінансуванням освіти перекинули на місцеві бюджети

Фінансування освіти збільшено в цьому році на 4,3%, а це близько 4 млрд. гривень.

Про це заявив член парламентської фракції Партії регіонів, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Максим Луцький, повідомила прес-служба Партії регіонів.

"Фінансування збільшено в цьому році на 4,3%. Це близько 4 млрд. грн. Але треба чітко розуміти, як реалізується це фінансування", - зазначив Луцький.

За його словами, деякі статті фінансування виведено зараз із бюджету Міністерства освіти й переведено місцевим бюджетам.

"У проекті держбюджету цього року перенесено фінансування професійної технічної освіти на місцеві бюджети, тобто те, що раніше було в рядку Міністерства освіти і науки, передано сьогодні на місцеві бюджети", - уточнив народний депутат.

Він також зауважив, що вартість навчання визначається за спільною методикою, яка встановлена наказом Міністерства освіти і науки, Мінфіну і Мінекономіки.

"Тому самостійно регулювати ці ціни неможливо, - наголосив Луцький. - Треба порахувати спочатку, що передано на місцеві бюджети, для того, щоб корисно використовувати ці гроші".

Нагадаємо, 22 березня близько 5 тисяч працівників освіти та науки зібралися біля стадіону "Динамо" у Києві і рушили до Кабінету міністрів. Мітингувальники вимагали підвищення зарплати та виконання 57 статті закону про освіту, якою передбачено низку пільг для педагогічних працівників. Зокрема, йдеться про пільгову іпотеку.

Зараз ви читаєте новину «У Партії регіонів проблеми із фінансуванням освіти перекинули на місцеві бюджети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути