пʼятниця, 06 вересня 2013 12:54

В оточенні президента хочуть "пригасити" Кличка — експерт

В оточенні президента хочуть "пригасити" Кличка — експерт
Володимир Цибулько. Фото: lenta-ua.net

Політолог Володимир Цибулько припускає, що через "ударівців" влада хоче знизити рейтинг їхньому лідеру Віталію Кличку.

Так він прокоментував Gazeta.ua перевірку Генпрокуратурою інформації комуністів про розголошення держтаємниці колишнім головою СБУ, нині нардепом від УДАРу Валентином Наливайченком.

"Є тривога, що Кличко, нічого не роблячи, виходить в другий тур президентських виборів.  Це не збігається із ініціативою технологів влади сценарій 1999 року, аби вивести туди Симоненка. Тому треба "пригасити" Кличка. Тут уже питання рейтингу лідера УДАРу. Це є основною проблемою. Аби його збити, буде великий "залп" по членах команди, яким є і Наливайченко", - зауважив експерт.

"Парадокс в тому, що кожна помилка влади додає рейтинг Кличку. Він у пасивному форматі піднімається. Просто є запит на заміну образу країни. Це може відбутися через зміну політичного вектору або першої особи держави. Поки владі вдається краще боротися за переміни. Але все міняється. Через пару місяців можемо побачити зовсім іншу картину", - наголосив Цибулько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турчинов: "Справа Наливайченка" відволікає увагу від депутатів, які працюють на Росію

За словами політолога, скарга КПУ може бути ще й персональною образою на Наливайченка, бо він розсекретив архіви КДБ про Голодомор та 70-ті роки.

"Когось із комуністів по старій пам'яті це зачепило. Тому не виключено, що це помста. Але Наливайченку нічого не буде. Навіть якщо розслідуватимуть кримінальну справу, дозвіл на зняття з нього недоторканності все одно має надати парламент. Тому це скидається більше на пропагандистську акцію. Комуніст Георгій Крючков, як колишній голова комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, регулярно буває  на американських прийомах. Тому нехай для початку розберуться, чому туди комуністи ходять", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «В оточенні президента хочуть "пригасити" Кличка — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути