Ексклюзиви
понеділок, 26 листопада 2012 18:17

В опозиції не виключають, що до кінця року бюджет на 2013 можуть і не прийняти

В опозиції не виключають, що до кінця року бюджет на 2013 можуть і не прийняти
Сергій Сас переконаний, що бюджет має формувати вже новий уряд. Фото: www.ukrinform.ua

До кінця цього року бюджет на 2013 рік можуть не встигнути прийняти.

Про це Gazeta.ua сказав народний депутат-"бютівець" Сергій Сас, коментуючи заяву спікера Володимира Литвина про те, що бюджет на 2013 рік прийматиме вже нова Верховна Рада.

"Якщо Литвин про це говорить, то дійсно так і буде, бо, певно, він більше про це знає. Але те, що ця Верховна Рада не може його прийняти в межах, визначеного законом, - це однозначно. Це буде порушення Конституції, порушення бюджетного кодексу, порушення регламенту", - підкреслив він.

Нардеп додав: "Якщо черговий раз голова Верховної Ради візьме на себе відповідальність щодо того, що головний документ наступного року буде прийнятий Верховною Радою цього скликання — це одна річ. Але я думаю, що не відбудеться його розгляду не тому, що хоче чи не хоче цього Литвин, а з інших причин. Не для кого не є секретом, що буде формуватися новий Кабінет міністрів і, безумовно, важливим є те, щоби новий Кабінет міністрів запропонував свій бюджет, а не працював по тому, який залишили йому "попередники".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Болдирєв: "Хочу всіх запевнити - влада у надійних руках"

Сас переконаний - для того, щоби дійсно вирішувалися якісь питання, а не просто перекладали свої проблеми на "попередників", то так буде набагато краще.

"Тому, тут все залежатиме від того, яка у нас політика буде проводитися, чи буде вона спрямована на досягнення певної стабілізації. Адже, як стверджують експерти, Україна стоїть на грані катастрофи, у першу чергу фінансової, пов'язаної не тільки зі світовою кризою, яка, безумовно, впливає і на нас, але й у нас є своя специфіка, - наголосив нардеп. - Тому і способи, які пропонує сьогодні влада, є специфічні — податок на валюту, формування бюджету і залатування бюджету за рахунок штрафів, постійне друкування грошей, збільшення дефіциту державного бюджету наприкінці року — це все таке українське ноу-хау. Тому тут, звичайно, відповідальність за стан має брати на себе вже новий уряд".

У зв'язку з цим, на думку парламентаря, до кінця року прийняти бюджет-2013 навряд чи встигнуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У бюджеті не залишилось грошей — опозиція

"До кінця року, думаю, це навряд чи відбудеться. Але там є можливість працювати за бюджетом першого кварталу попереднього року, якщо з тих чи інших причин бюджет на наступний рік не ухвалять, - підкреслив Сас. - З огляду на обставини та з точки зору формування нового уряду, то швидше за все, бюджету до кінця року ми не матимемо".

Зараз ви читаєте новину «В опозиції не виключають, що до кінця року бюджет на 2013 можуть і не прийняти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути