середа, 26 вересня 2012 11:36

Спецтема: Закон про наклеп

В опозиції впевнені, що "наклеп" вносився і відкликався саме з подачі Януковича

В опозиції впевнені, що "наклеп" вносився і відкликався саме з подачі Януковича
Олесандр Сочка каже, що цим законом влада хотіла покарати журналістів за прагнення до свободи слова. Фото: obozrevatel.com

Нардеп від "БЮТ-Батьківщина" Олесандр Сочка впевнений, що на рішення "регіонала" Віталія Журавського про відкликання скандального проекту закону про кримінальну відповідальність за наклеп, вплинув саме президент.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович з самого початку був категорично проти закону про наклеп - Герман

"Як показує досвід українського парламентаризму, усі резонансні законопроекти, які вносяться у Верховну Раду, як правило, вносять з погодження Адміністрації президента. Хочу нагадати, що його внесення відбулося саме після Всесвітнього форуму видавців, коли журналісти прийшли в зал, де виступав президент України і підняли плакати проти запровадження цензури в Україні. Мені здається, це продовження лінії цієї влади на посилення тиску щодо проявів волі громадськості до свободи", - наголосив "бютівець".

Сочка нагадав, що Янукович завжди поводився нібито цивілізовано, але кримінальні справи з'являлись після будь-яких виступів.

"Якщо оглядатися на історію перебування Януковича при владі, то під час Податкового майдану Янукович з Азаровим прийшли поспілкуватися з людьми у намети, що виглядало доволі цивілізовано. Але одразу після цього були порушені кримінальні справи за пошкодження плитки. Потім було багато подій, і після нових виступів народжувалися нові кримінальні справи — так людям демонстрували, що влада не готова йти на будь-які поступки. Ці кримінальні справи виглядали як покарання людей за те, що вони виступали зі своєю власною позицією. Цей закон теж був своєрідним покарання журналістів за те, що вони виступили проти сповзання у печерне століття абсолютної цензури українських медіа", - наголошує він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович каже, що "регіонал" відкликав закон про наклеп завдяки йому

Також Сочка впевнений, що відкликання "наклепу" стало наслідком тих можливих розмов, які проводились із президентом Януковичем у США.

Нагадаємо, вчора ввечері автор закон про наклеп Віталій Журавський оголосив, що вирішив відкликати свій законопроект. Однак, цей документ уже проголосований у першому читанні.

Зараз ви читаєте новину «В опозиції впевнені, що "наклеп" вносився і відкликався саме з подачі Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути