понеділок, 11 березня 2013 12:02

В опозиції сумніваються, що отримають перемогу на позачергових парламентських виборах

В опозиції сумніваються, що отримають перемогу на позачергових парламентських виборах
Фото: radiosvoboda.org

На позачергових парламентських виборах перемогти у влади буде не можливо. Тож, приймати рішення чи варто їх ініціювати повинна уся фракція "Батьківщина", а не лише її голова Арсеній Яценюк.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав нардеп від "Батьківщини" Сергій Сас.

Учора Яценюк заявив: якщо президент не змінить свою політику, в Україні будуть проведені дострокові парламентські і президентські вибори. Також наголосив, що опозиція буде виводити людей на вулиці.

"Арсеній Петрович — керівник фракції. Думаю, що фракція розгляне його пропозицію та прийме рішення щодо такого його коментаря. Питання ініціювання позачергових виборів повинне вирішуватися на засіданні фракції. Якщо фракція вирішить підтримувати ініціативу, тоді буде напрацьовуватися система як, і правові засади, і організаційні. Так буде правильно і так має бути", - сказав він.

Він також зауважив, що питання перевиборів уже піднімалося на фракції.

"Були різні думки, але повинна бути сформульована думка фракції", - сказав він.

Він також додав, що Яценюк зробив заяву про ініціювання позачергових виборів тому, що хотів звернути увагу і колег по опозиції і владу на те, що поведінка влада заганяє усі політичні процеси у глухий кут.

"Органи парламенту перетворюються на репресивний інструмент. Така поведінка не повинна бути — своїм усе, а чужим — нічого. Чи що нас більшість і ми будемо вирішувати кому бути депутатом кому ні. Адже є Конституція, яка передбачає коли можна це зробити за яких умов", - нагадав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УДАР розблокує Раду, якщо Янукович і Азаров прозвітують у парламенті - депутат

На думку нардепа, діалог між владою та опозицією поки що можливий, але "чим далі роблять кроки, які демонструють силу, тим менше надії залишається на конструктивну розмову".

Він також додав, що опозиція не зможе перемогти на позачергових виборах через фальсифікації та чинну виборчу систему.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада активно обговорює варіант, як далі керувати без парламенту - Томенко

"Я проаналізував результати виборів до органів місцевого самоврядування , зокрема у Кіровоградщині. У багатьох округах де-юре перемогла "Батьківщина". Але коли підключилися судова система, визнали вибори на користь провладних кандидатів. До прикладу представника обласної держадміністрації. Вибори за таких умов, які існують в Україні провести не можливо такими, щоб вони були визнані українцями та світом. Влада зараз буде просто писати результат, а не робити вибори. Потрібно змінювати виборчий закон. Усередині нього є багато норм, які створюють проблеми. Це і стаття 194, яка дає можливість на будь-якому виборчому окрузі відмінити результати виборів. Це вже демонстрували на попередніх і виборах. На позачергових таку систему довели б до автоматизму. Буде дуже важко, або й практично не можливо перемогти у влади на мажоритарних округах.

Сас зазначив, що українцям слід повернутися до пропорційної виборчої системи.

Зараз ви читаєте новину «В опозиції сумніваються, що отримають перемогу на позачергових парламентських виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути