пʼятниця, 14 грудня 2012 16:02

В опозиції заявили, що не буде жодного діалогу із владою, поки Тимошенко і Луценко сидять

В опозиції заявили, що не буде жодного діалогу із владою, поки Тимошенко і Луценко сидять
Фото: rian.com.ua

Політичний діалог із представниками чинної влади неможливий до припинення репресій, звільнення лідерів опозиції та скасування прийнятих режимом антинародних та антиконституційних законів.

Про це йдеться в заяві Об'єднаної опозиції "Батьківщина" у відповідь на пропозицію прем'єр-міністра Миколи Азарова сісти за стіл переговорів.

"Традицію постійного політичного діалогу, який завжди відбувався в нашій країні, перервав саме Янукович, коли лідерів опозиції було кинуто за грати", - заявили в "Батьківщині".

В опозиції підкреслили, що виступають за здорову дискусію між опонентами, яка би призводила до справжнього, а не декларативного покращення життя українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода" претендує на правовий, економічний та комітет зі свободи слова

"Але для початку такого діалогу владі треба зробити кілька простих кроків: припинити політичні репресії, звільнити лідерів опозиції з-за ґрат, скасувати антинародні закони, ухвалені владою в обхід Конституції і здорового глузду", - говориться в заяві.

"Ми категорично проти вступу України до Митного союзу. Ми вважаємо, що шлях України тільки один – до Європейського союзу. Країні потрібен План змін, і задля цих змін потрібне відновлення співпраці з МВФ, а не програма "покращення", якої за два з половиною роки Вашого прем'єрства країна так і не побачила", - додали в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комуністи 70 років брехали і зараз це роблять, тому вони підуть до більшості - Лукяненко

"Що стосується покращення співробітництва України із Світовою організацією торгівлі, то тут відповідь одна: Україна як член СОТ повинна використати всі засоби і методи для виправданого захисту своїх національних інтересів, у першу чергу з нашими російськими партнерами. А не поводити себе як "слон в посудній лавці", демонструючи некомпетентність у перемовинах із своїми зовнішньоекономічними партнерами в рамках СОТ", - додали в "Батьківщині".

Зараз ви читаєте новину «В опозиції заявили, що не буде жодного діалогу із владою, поки Тимошенко і Луценко сидять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути