середа, 07 листопада 2012 16:54

В опозиції перевибори вважають незаконними, та у разі необхідності братимуть у них участь

В опозиції перевибори вважають незаконними, та у разі необхідності братимуть у них участь

Опозиція братиме участь у перевиборах, аби не віддавати мандати Партії регіонів.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат Сергій Соболєв, говорячи про наміри Центральної виборчої комісії провести перевибори по 5-ти проблемним округам.

"Не може бути жодних перевиборів. Це антиконституційно. ЦВК повинно перебрати на себе повноваження окружних комісій, передати матеріали у прокуратуру, щоби голови та члені ОВК, які прямо причетні до фальсифікацій, були покарані. ЦВК також має встановити результати про протоколах з мокрими печатками, бо вони всі є не в одному примірнику", - наголосив парламентар.

Він підкреслив, що навіть якщо влада проведе перевибори, вони будуть незаконними.

"Ясно, що ми ніколи жоден округ не віддамо. Але це є незаконно і це визнають всі. Однозначно ми будемо брати участь в будь-яких виборах і ми не дамо Партії регіонів у цій ситуації скористатися такою нагодою. Ми перемогли на всіх цих 20-ти з лишнім округах і ясно, що ми переможемо і вдруге. Але те, що це незаконно - це очевидно", - наголосив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада має закласти видатки на перевибори у держбюджеті - ЦВК

Водночас, коментуючи те, що президент Віктор Янукович вирішив звільнити кандидата в нардепи по скандальному 132-му округу Віталія Травянка з посади заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації, Соболєв підкреслив: "Думаю, Травянко не виконав завдання перемогти. Він чисто програв Корнацькому. Бо Корнацький — це дійсно фермер, а у Травянка із землею пов'язане тільки прізвище, більше нічого. Заступник губернатора з аграрних питань, який воює проти найкращого фермера, відповідно програє завжди, що і сталося власне в Миколаївській області".

Нагадаємо, 6 листопада парламент рекомендував ЦВК провести перевибори в п'яти проблемних округах - №94, 132, 194, 197, 223. Раніше ЦВК визнав неможливість встановлення достовірних результатів виборів на цих округах. ЦВК визнала необхідність проведення повторних виборів в цих округах і звернувся до Верховної Ради з проханням призначити проведення повторних виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Магера каже, що перевибори відбудуться не раніше березня наступного року

Водночас, у Верховній Раді вже зареєстровано проект постанови, яким пропонується провести перевибори народних депутатів 13 січня 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «В опозиції перевибори вважають незаконними, та у разі необхідності братимуть у них участь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути