середа, 16 січня 2013 16:55

В опозиції мріють про те, що невдовзі змусять оприлюднювати доходи і видатки усіх чиновників

В опозиції мріють про те, що невдовзі змусять оприлюднювати доходи і видатки усіх чиновників
Павло Розенко: треба посилити дискусію у суспільстві. Фото: glavred.info

Нардеп від УДАРу Павло Розенко каже, що опозиція подала законопроект про декларування доходів і видатків суддями, щоб загострити дискусію з приводу корупції у суспільстві.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Основа ініціативи полягає в тому, щоб у суспільстві і далі розганяти і посилювати тему несприйняття корупції. Бо, на жаль, якщо дивитись на реакцію суспільства на різні корупційні випадки, цю тему вже не так гостро сприймають. Треба розуміти, що без реального подолання корупції в Україні у нас ніколи не буде ні нормального руху до Європейського союзу, не буде нормальної медицини, ні нормальної культури й освіти, ні нормального рівня соціальни стандартів. Бо кошти в державі є величезні. Вони розраховуються і на медицину, і на освіту, і на соціальні виплати. Але, на жаль, вони до людей не доходять, осідаючи в кишенях чиновників", - пояснив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3% зарплати віддаватимуть українці за обов'язкове медичне страхування

На думку нардепа, ініціатива опозиції поки що є лише одним з перших елементів.

"Декларування як доходів так і видатків суддями, - один з небагатьох елементів боротьби з корупцією. Безумовно, сказати, що лише цим можна подолати корупцію, буде перебільшенням. Але декларування доходів і видатків - це один з європейських правових елементів подолання корупції".

Розенко наголосив, що нардепи почали боротьбу з корупцією саме із суддів, бо на на них скаржаться найбільше.

"Один із законопроектів не випадково стосується саме судової гілки влади. Бо найбільше люди нарікають саме на них. Ця гілка влади має бути неупередженою, має стояти на стороні закону, а не на стороні корупціонерів. Саме ця гілка влади може захищати або відновлювати порушені права людей. Безумовно, це буде поширено на чиновників усіх рівнів, не залежно від місця його роботи", - пообіцяв політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Середній розмір хабара на Дніпропетровщині - 25 тис. грн. - прокурор

Відповідаючи на питання про те, чи підтримає на його думку таку ініціативу Партія регіонів, Розенко зазначив: "Очевидно, що провладні партії сьогодні самоусуваються від питань боротьби з корупцією. Вони пішли за принципом "щоб боротися із корупцією, треба її очолити". Тому самі з собою вони боротися не будуть. Не зважаючи на те, чи підтримають вони наш законопроект, ми будемо і надалі вносити такі пропозиції, щоб загострити дискусію з цього питання у суспільстві. Воно має саме тиснути на владу, в тому числі на провладні партії, з метою ухвалення цих законів. І тоді рано чи пізно, такі європейські норми будуть застосовані і в нашому законодавстві".

Зараз ви читаєте новину «В опозиції мріють про те, що невдовзі змусять оприлюднювати доходи і видатки усіх чиновників ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути