середа, 27 грудня 2017 22:26

В ОБСЄ прокоментували обмін заручників

  Сьогоднішній обмін - це не лише гуманітарний акт, а й корисний крок у справі зміцнення довіри - Карін Кнайсль
Сьогоднішній обмін - це не лише гуманітарний акт, а й корисний крок у справі зміцнення довіри - Карін Кнайсль

Необхідно нарощувати імпульс щодо обміну заручниками для досягнення подальшого прогресу у мирному врегулюванні кризи на Донбасі.

Таку спільну заяву зробили діючий голова ОБСЄ і міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайсль і генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер.

"Дозвіл такій значній кількості людей, які пройшли з обох сторін, повернутися додому до Нового року і православного Різдва - це дуже втішна подія. Сьогоднішній обмін - це не лише гуманітарний акт, а й корисний крок у справі зміцнення довіри", - заявила Кнайсль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вертольоти зі звільненими українцями приземлилися в Харкові

Генсек організації Гремінгер у свою чергу підкреслив, що такі поетапні кроки, як сьогоднішній, можуть принести значні відчутні результати. Він також звернув увагу на те, що "такий прогрес є результатом невпинної роботи Тристоронньої контактної групи і демонструє важливість цього формату".

Обидва дипломати підсумували, що сьогоднішній обмін полоненими, разом з меншою кількістю порушень режиму припинення вогню протягом останніх кількох днів, є кроком вперед.

27 грудня відбувся обмін заручниками між офіційним Києвом і представниками так званих ДНР і ЛНР. Загалом звільнили 74 українці. Натомість з боку України було передано 238 громадян.

Зараз ви читаєте новину «В ОБСЄ прокоментували обмін заручників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути