понеділок, 21 січня 2013 19:02

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

У наявність доказів причетності Тимошенко до вбивства віриться важко - експерт

У наявність доказів причетності Тимошенко до вбивства віриться важко - експерт
Віталій Бала вважає перспективи нової справи Тимошенко "нульовими". Фото: news2000.com.ua

Якщо спиратися на реальну доказову базу, то перспективи нової справи проти Юлії Тимошенко наближені до нуля.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив політолог Віталій Бала.

Коментуючи висунення екс-прем'єру Юлії Тимошенко нових звинувачень щодо причетності до вбивства народного депутат Євгена Щербаня у 1996 році, експерт припустив, що навряд чи у Генеральній прокуратурі є достатня доказова база щодо цього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заява Пшонки була зроблена несвоєчасно — Фесенко про причетність Тимошенко до вбивства

"На рахунок перспективи цієї справи, то, думаю, тут насправді ситуація досить складна. Бо, як на мене, досить важко буде реально довести причетність Юлії Тимошенко, - наголосив експерт. - Навіть якщо теоретично допустити, що мало місце те, в чому її звинувачують, то те, що у 90-х роках кудись на якісь рахунки за "замовлення" переводили гроші, важко уявити".

Бала додав: "90-ті роки — це були не прості роки і в Україні, і взагалі в країнах СНД. Як правило, за такі речі розраховувалися готівкою. Це треба розуміти. І ніколи виконавець не знав замовника. Бо існував досить довгий ланцюг. І в цьому разі говорити про те, що хтось там міг зустрічатися (замовник із виконавцем, у цьому випадку — Тимошенко із кримінальним угрупованням — ред.)— про це і мови не могло бути. В це віриться дуже важко".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євгенія Тимошенко попросила Януковича і Ко не вбивати її маму

Тому, політолог переконаний, що якщо спиратися на реальну доказову базу, то перспективи цієї справи про Тимошенко наближені до нуля.

"Але ж ми бачили, яким чином проходять суди, тому говорити про те, що на цей раз вони будуть об'єктивними — досить проблематично", - зауважив Бала.

Пшонка висунув Тимошенко звинувачення у справі Щербаня - проситимуть довічне

Нагадаємо, генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що замовлення вбивства Павлом Лазаренком та Юлією Тимошенко народного депутата Євгена Щербаня відбувалося на ґрунті бізнес-інтересів. У випадку визнання судом причетності Юлії Тимошенко до вбивства Євгена Щербаня їй загрожує довічне ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «У наявність доказів причетності Тимошенко до вбивства віриться важко - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути