неділя, 11 вересня 2022 03:27

Спецтема: Війна Росії проти України

На початку війни Зеленський намагався поговорити з Путіним, але Кремль мовчав – Подоляк

На початку війни Зеленський намагався поговорити з Путіним, але Кремль мовчав – Подоляк
Подоляк: спочатку Кремль відмовчувався, а потім стало запізно. Фото: president.gov.ua

У найперші дні повномасштабного вторгнення Росії в Україну президент Володимир Зеленський неодноразово намагався зв'язатися з президентом Росії Володимиром Путіним за спеціальною телефонною лінією, проте всі спроби виявилися невдалими.

У Кремлі розраховували, що Україна скоро буде захоплена, тому не брали трубку, розповів радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі програми "VIP з Наталією Мосейчук".

Подоляк зазначив, що в ОПУ були готові до прямої телефонної розмови в перші дні війни, та в Кремлі вважали за краще не відповідати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Випереджають графік" – Подоляк назвав "справжні" цілі Росії у війні проти України

При цьому здійснення такого дзвінка - це обов'язок президента. Але зв'язку з Росією не було.

"Спроби були, це обов'язкова функція, коли на тебе йде напад великої країни, то ти повинен з'ясувати, чи дійсно це напад, або вони просто, це я з іронією кажу, помилилися кордоном під час навчань", - сказав Подоляк.

Він додав, що в Москві не проявляли ініціатив для виходу на зв'язок - схоже, що Кремль реально розраховував захопити Україну за три дні. А потім спроб зв'язатися з Кремлем вже не було, тому що в них відпав всякий сенс. Навіть зараз ще раз намагатися зв'язатися з Кремлем немає жодного сенсу.

Раніше Подоляк заявив, що Кремль все ще не готовий до переговорної позиції України, попри очевидні успіхи початку контрнаступу ЗСУ на полі бою.

У такій ситуації російським солдатам не завадить вивчити слово "евакуація" та повторити правила безпечної здачі в полон військовослужбовцям української армії.

Зараз ви читаєте новину «На початку війни Зеленський намагався поговорити з Путіним, але Кремль мовчав – Подоляк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути