пʼятниця, 14 квітня 2023 15:18

Спецтема: Війна Росії проти України

В МЗС України відреагували на скандальну заяву Орбана

В МЗС України відреагували на скандальну заяву Орбана
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Україна "фінансово неіснуюча країна". Фото: Getty Images

В українському МЗС відреагували на заяву проросійського прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана щодо України, яка "фінансово не існує".

У міністерстві радять політикові поглянути правді в очі, адже саме допомога українцям забезпечує мирне небо, зокрема й над Будапештом. Про це йдеться у заяві речника Міністерства закордонних справ Олега Ніколенка.

"Закликаємо Віктора Орбана глянути правді в очі: підтримка України – не благодійність. Підтримуючи Україну, Європа інвестує насамперед у свою власну безпеку. Натомість угорська влада має бути вдячна за те, що на тлі безпрецедентної російської агресії українці, ціною власних життів, тримають мирне небо над Будапештом та іншими європейськими містами", –
зауважив Ніколенко.

Заяву Орбана представник українського зовнішньополітичного відомства назвав "антиукраїнською". Зокрема, про це свідчить і миттєва схвальна реакція з Москви.

Ніколенко каже, що цинічним є ще й те, що угорське керівництво висловлюється про фінансові питання інших країн в той час, коли сама Угорщина отримує чималі гроші від ЄС для підтримки своєї економічної стабільності.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Україна "фінансово неіснуюча країна".

На його думку, без підтримки партнерів російсько-українська війна одразу закінчиться, цитує Орбана 24.hu.

Він нарікав на те, що у Європі громадська думка ще не готова змусити лідерів країн переглянути санкційну політику щодо Росії, але "цей час настане".

Також угорський лідер скаржився на нібито більше поганих новин з України щодо становища угорської громади, а також перейшов до того, що Європа змушена фінансувати багато потреб України.

Зараз ви читаєте новину «В МЗС України відреагували на скандальну заяву Орбана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути