четвер, 09 жовтня 2008 20:23

В МЗС нагадали, що в Росії нема жодного українського телеканалу

В МЗС нагадали, що в Росії нема жодного українського телеканалу
Прес-секретар Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич закликає до виконання норм українського законодавства в частині трансляції іноземних телепрограм.

"Ще один момент, який я хотів би підкреслити, це заяви, направлені на те, що хтось вихолощує із українського медіа-простору російський телеефір, російські телеканали. Але не треба далеко ходити за аргументами. Я хотів би запитати, скільки у російському телепросторі працює українських телеканалів на території Росії для мільйонів українців - громадян РФ? Жодного", - констатував він.

"З іншого боку, ми, легко перемикаючи з телеканалу на телеканал в українському телеефірі ... знаходимо російський телеканал. Тому коли йшлося про рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, то малося на увазі, перш за все, невиконання провайдерами програмної послуги рішень Національної ради", - сказав дипломат.

"Це внутрішній нормативний акт України, який і визначає порядок дотримання норм програмної послуги. І в тому разі, якщо це не було виконано, і Національна рада констатувала сам факт і, відповідно до нього, вжила заходів... у своїй країні, виходячи з аналізу ситуації, необхідно і вживати таких заходів, які регулюють інформаційний простір", - пояснив Кирилич.

"Тому не треба розпалювати поняття щодо вихолощення з інформаційного простору російського телеканалу, а всього лише дотримуватися норм законодавства країни, на території якої здійснюється трансляція того чи іншого телеканалу", - підкреслив прес-секретар МЗС України.

Як повідомлялося, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 1 жовтня ухвалила рішення припинити трансляції іноземних телепрограм, зміст яких вимагає адаптації на території України, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «В МЗС нагадали, що в Росії нема жодного українського телеканалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути