Ексклюзиви
пʼятниця, 10 червня 2022 14:14

Спецтема: Війна Росії проти України

В МВС пояснили, навіщо Путіну смертні вироки для іноземців-захисників

В МВС пояснили, навіщо Путіну смертні вироки для іноземців-захисників
Вибори в РФ багато в чому стануть своєрідним вотумом довіри щодо ведення війни в Україні. Фото: pixabay.com

Винесення псевдосудом так званої ДНР смертного вироку британцям і марокканцю, які брали участь у воєнних діях у складі української армії, є підвищенням Російською Федерацією ставок у переговорному процесі.

Про це в ефірі всеукраїнського телемарафону заявив 10 червня радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко, передає Gazeta.ua.

"Сьогодні є вже твіт державного секретаря Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкена. Він звертається до офіційного Кремля і до його маріонеток, щоб перестали чинити неправові речі. Речі, які не мають нічого спільного з міжнародними законами ведення війни. Блінкен анонсував розмову з нашим міністром закордонних справ Дмитром Кулебою. Думаю, що наша зовнішньополітична позиція буде чітко скоординована зі США, Великою Британією і ЄС", - сказав він.

Водночас Денисенко зауважив, що українці мають чітко розуміти, що насправді суд над іноземцями - це підняття ставок у переговорному процесі. Росія використовує їх як заручників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Байдена відреагували на смертні вироки для іноземців-захисників

"Спеціально для цього блискавично швидко провели цей суд. Щоб тиснути на світ з переговорами з РФ. З іншого боку, 11 вересня відбудуться довибори до регіональних дум і губернаторів у 27 регіонах Росії. Вибори багато в чому будуть таким собі вотумом довіри щодо ведення війни. Вотумом довіри до політика Володимира Путіна щодо воєнних дій на території України. І суд над нашими військовополоненими, на жаль, буде однією з частин цієї передвиборчої кампанії", - наголосив радник очільника МВС.

Денисенко додав, що виборча кампанія в Росії будуватиметься на кількох простих тезах, бо "коли не маєш хліба, треба давати видовищ".

"Перше - світ проти Росії, тому нам стало дещо гірше жити, зате ми повторюємо подвиг Петра І і розширюємо свою територію. І тут величезним довготривалим шоу буде, на жаль, суд над нашими військовополоненими. Ми маємо чітко розуміти це зараз. Морально готуватися. І розуміти, що навколо цього буде багато спекуляції, зокрема на території України. І буде багато зрадофілів", - підсумував він.

9 червня бойовики так званої ДНР "засудили" до смертної кари трьох іноземних воїнів, які захищали Україну. Заявили, що полонені можуть "просити про помилування".

Ейден Аслін - колишній доглядач із Великої Британії. Його схопили в Маріуполі у квітні. Разом з Асліном у полоні опинився колишній військовий Королівського англійського полку Шон Піннер. Підданий Марокко Брагім Саадун 12 березня здався в полон у Волновасі.

Зараз ви читаєте новину «В МВС пояснили, навіщо Путіну смертні вироки для іноземців-захисників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути