пʼятниця, 27 листопада 2020 22:58

У МОЗ пропонують ввести презумпцію незгоди щодо щеплень

У МОЗ пропонують ввести презумпцію незгоди щодо щеплень
Стаття передбачає заміну презумпції згоди на презумпцію незгоди. Фото: glavcom.ua

У Міністерстві охорони здоров'я пропонують використати європейський досвід і замінити в Україні презумпцію згоди на презумпцію незгоди щодо щеплень.

Про це час брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров'я - головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

"Є стаття, яка сьогодні передбачає заміну презумпції згоди на презумпцію незгоди. Тобто, наразі для того, щоб провести щеплення в кабінеті щеплення, ти повинен підписати величезну кількість документів про те, що ти погоджуєшся зробити щеплення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медики попереджають про симптоми після ін'єкції вакцини

Ми пропонуємо використати європейський підхід для того, щоб коли ти проводиш щеплення ти пишеш тільки про те, що ти ознайомлений з ризиками у разі, якщо ти відмовляєшся від вакцинації. Які негативні наслідки для здоров'я твоєї дитини це може викликати, які наслідки можуть запобігти. Таким чином просто люди, які будуть відмовлятися будуть брати відповідальність виключно на себе і нести цю відповідальність впродовж життя своїх дітей", - зазначив Ляшко.

Все населення України може бути провакциновано від Covid-19 до кінця 2021 року. До процесу потрібно добре підготуватися. Насамперед - провести пропаганду вакцинації від коронавірусу, заявив голова комісії з біобезпеки та біологічного захисту при Раді нацбезпеки і оборони Сергій Комісаренко.

Зараз ви читаєте новину «У МОЗ пропонують ввести презумпцію незгоди щодо щеплень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути