понеділок, 29 липня 2013 18:18

В Мін'юсті запевняють, що Янукович видавав нагороди представникам церков на законних підставах

В Мін'юсті запевняють, що Янукович видавав нагороди представникам церков на законних підставах
Віктор Янукович і патріарх Кирил. Фото: ru.tsn.ua

27 липня президент Віктор Янукович нагороджував предстоятелів і представників помісних православних церков на основі відповідних законів Конституції України і закону України "Про державні нагороди України".

Таке роз'яснення дала прес-служба Міністерства юстиції України.

Конституція України відносить нагородження держнагородами до виключної компетенції президента України (пункт 25 частини першої статті 106). Конституція України також визначає, що державні нагороди встановлюються виключно законами України (пункт 5 частини другої статті 92).

Законом, який відповідно до Конституції України встановив держнагороди України для нагородження громадян за особисті заслуги перед Україною, є закон "Про державні нагороди України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковичу не вдалося за два роки ізолювати Тимошенко - Яценюк

"Відповідно до статті 5 даного закону державними нагородами можуть бути нагороджені як громадяни України, так і іноземці та особи без громадянства. Даним законом також визначено, що орденом Свободи відзначаються видатні та особливі заслуги в утвердженні суверенітету та незалежності України, консолідації українського суспільства, розвитку демократії" , - йдеться в роз'ясненні.

"Орденом князя Ярослава Мудрого І, ІІ, ІІІ, IV, V ступеня - видатні заслуги перед Україною в галузі зміцнення міжнародного авторитету України, за видатні благодійну, гуманістичну та громадську діяльність, а орденом" За заслуги "І, ІІ, ІІІ ступеня - видатні заслуги у соціально-культурній, громадській та інших сферах суспільної діяльності. Нагородження державними нагородами провадиться указом президента України ", - підкреслюється прес-служба.

Нагадаємо, що 27 липня Янукович нагородив Вселенського патріарха Варфоломія I орденом Свободи, а 14 ієрархів православних церков - другим за значенням орденом України - орденом Ярослава Мудрого I ступеня.

Зараз ви читаєте новину «В Мін'юсті запевняють, що Янукович видавав нагороди представникам церков на законних підставах ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути