понеділок, 29 липня 2013 15:30

"Янукович наказав "колоти" лжесвідків, щоб довести: Тимошенко - злодійка" - нардеп

"Янукович наказав "колоти" лжесвідків, щоб довести: Тимошенко - злодійка" - нардеп
Володимир Ар'єв. Фото: lb.ua

Українська влада дає вказівки прокуратурі "колоти" лжесвідків, аби очорнити ув'язнену екс-прем'єрку Юлію Тимошенко у очах світової спільноти перед її звільненням із в'язниці.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав нардеп від "Батьківщини" Володимир Ар'єв.

"Вже давно з'явилась інформація, що Олександра Шепєлєва (колишнього нардепа від БЮТу та Партії регіонів, - Gazeta.ua) затримали в Угорщині. Але тільки зараз із моїх джерел, наближених до прокуратури, стало відомо, що Шепелєва збираються використати. Цю справу готували давно, а тепер активізують. Перед співробітниками прокуратури ставлять завдання розколоти Шепєлєва, щоб він дав потрібні свідчення. Сказати, що у цих нових справах, які відкрилися, винна Юлія Тимошенко", - розповідає депутат.

Він наголосив, що українська влада сьогодні шукає можливостей для відкриття кількох справ проти екс-прем'єрки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кокс і Квасневський провідають Тимошенко 31 липня і прозвітують в Європарламенті

"Працюють і над тим, щоб змусити свідчити проти Тимошенко екс-генпрокурора Святослава Піскун. Йому прокуратура теж відвела свою роль. Він повинен засвідчити, що Тимошенко начебто тиснула на нього, погрожувала, що відкриє на нього кримінальну справу. Але Піскун поїхав, його немає. Він не хоче свідчити проти Тимошенко, брати участь у  брудній грі, яку затіяли його колишні однопартійці", - cказав Ар'єв.

На думку опозиціонера, президент Віктор Янукович прагне виправдати свої дії щодо Тимошенко в очах світової громади. Тому усіляко очорнює її.

"Янукович розуміє, щоб підписати Угоду про асоціацію, йому доведеться погодитися на звільнення Тимошенко. Однак він вважає, що йому необхідно інформаційно довести світовому товариству, що Тимошенко злодійка і він все робив правильно. Він позиціонує ситуацію так: світ його не так зрозумів, він піддався тиску світового співтовариства, але привід для ув'язнення Тимошенко був. Отже всі його ручні структури кинулися виконувати  вказівку, втілювати у життя цей план", - пояснює він.

Депутат наголосив: "найбільше у цій ситуації можуть постраждати люди, яким відведено роль лжесвідків, тому вони подалися за кордон".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковичу не вдалося за два роки ізолювати Тимошенко - Яценюк

Ар'єв підкреслив, Тимошенко не могла бути причетною до банкрутства банку "Родовід", адже рефінансуванням цієї установи займався Національний банк України.

"А він був підконтрольний безпосередньо тодішньому президенту України Вікторові Ющенку. Єдине, що міг зробити уряд, це заявити про націоналізацію цього банку, коли той мав проблеми. Рефінансування ж виділялося лише Нацбанком".

Арєв також зізнався, що має сумніви чи видасть Угорщина Україні Шепєлєва. Адже "за кордоном уже зрозуміли, хто такий Янукович і чого варта українська юстиція".

Нагадаємо, на початку липня Олександра Шепєлєва затримали в Угорщині, де він жив під чужим іменем. Раніше українські правоохоронці оголосили його у міжнародний розшук.

Зараз ви читаєте новину «"Янукович наказав "колоти" лжесвідків, щоб довести: Тимошенко - злодійка" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути