Ексклюзиви
неділя, 05 грудня 2021 06:45

У Міноборони пояснили спокійну реакцію України на нарощування військ РФ

У Міноборони пояснили спокійну реакцію України на нарощування військ РФ
Київ вже вісім років протистоїть російській агресії. Фото: Reuters

Київ спокійно реагує на нинішню загрозу повномасштабного вторгнення Російської Федерації, тому що агресія Москви триває вже вісім років. Українці вже байдужі до спроб російської влади заперечувати право на існування України як країни.

Про це заявив Міністр оборони Олексій Резніков в статті для Atlantic Councilс "Майбутнє Європи буде вирішуватися в Україні".

За його словами, Україна на відміну від міжнародної спільноти досить спокійно відреагувала на нарощування російської військової потужності вздовж кордону. При цьому він вказав, що це не говорить про розбіжності з приводу небезпеки, що виходить від РФ.

"Навпаки, ми повністю згодні з нашими західними партнерами", - підкреслив Резніков.

Крім того, він нагадав, що Україна вже вісім років протистоїть російській агресії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські війська на Донбасі розпочали новий етап бойової підготовки - розвідка

"Порівняно спокійна відповідь України на цю останню загрозу з боку Росії говорить про довгостроковий характер конфлікту, що триває між нашими двома країнами. Минуло майже вісім років відтоді, як Росія вперше напала на Україну. З того часу російська агресія не припинилася і стала частиною повсякденного життя", - уточнив міністр.

Також він зазначив, що українці стали байдужими до постійного потоку російської дезінформації.

"Щоб нас шокувати, потрібно щось більше, ніж чергове нарощування російської військової потужності", - підсумував глава Міноборони України.

Росія може напасти на Україну наприкінці січня або на початку лютого. План війни вже готовий, однак Володимир Путін ще вирішує, чи потрібно його реалізовувати. Про це з посиланням на високопосадовців пише німецька газета BILD.

Україна спокійно реагує на нарощування російських військ вздовж кордону, тому що агресія РФ триває вже вісім років, сказав міністр оборони Олексій Резніков.

Зараз ви читаєте новину «У Міноборони пояснили спокійну реакцію України на нарощування військ РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути