вівторок, 30 серпня 2022 23:20

Спецтема: Війна Росії проти України

В Міноборони закликали не давати жодних прогнозів і оцінок дій ЗСУ

Експертів і блогерів закликали не поширювати домисли й не давати публічних оцінок діям захисників України.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр звернулася до всіх, хто "пов'язує свою роботу з інформацією, позиціонує діяльність як публічну, має велику аудиторію та користується її довірою", написала вона в Facebook.

Вона наголосила, що лише військове керівництво України може ділитися даними про ситуацію на передовій, оскільки лише воно має повну інформацію.

"Наголошуємо на неприпустимості подвійного трактування стратегічної та оперативної обстановки, що склалася на фронті російсько-української війни, жонглюванні військовою термінологією, намаганнях продукувати власні, нічим не обґрунтовані прогнози", – написала заступниця міністра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна кілька місяців отримувала зброю для контрнаступу – CNN

Неприпустимою є практика вирізання з контексту заяв окремих осіб, у тому числі офіційних, надання цим заявам різного забарвлення і трактування їх на власний розсуд. Саме ЗСУ повідомляють про військові дії, їх перебіг і результати.

Вона закликала вірити в українську армію і не ставити під сумнів дії її командирів, щоб не ставати додатковим інструментом російської пропаганди.

"Наші мужні воїни майстерно виконують свою роботу і щодня знищують окупантів по всій лінії фронту… Слід нарешті визнати, що вигадані перемоги не наближають, а лише віддаляють справжню Перемогу, за яку сьогодні б'ється увесь український народ! Тому саме від усіх нас залежить, як скоро наша Перемога настане!", – додала Маляр.

Автор: https://www.facebook.com/ganna.maliar
  Рекомендації експертам і блогерам від Міноборони
Рекомендації експертам і блогерам від Міноборони

29 серпня заступник голови Одеської обласної військової адміністрації Олексій Мацулевич заявив, що почалися бої за Херсон. Згодом він пост видалив.

Будь-які дії спочатку необхідно завершити, тільки тоді вони будуть результативними, сказала речниця оперативного командування "Південь" Наталя Гуменюк.

Зараз ви читаєте новину «В Міноборони закликали не давати жодних прогнозів і оцінок дій ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути