середа, 07 травня 2014 15:55

В міліції треба провести нещадні чистки — екс-мер Одеси

В міліції треба провести нещадні чистки — екс-мер Одеси
фото: odessa-daily.com.ua

Одеська міліція була готова до подій, які сталися у місті 2 травня. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua сказав нардеп-"ударівець", екс-мер Одеси Едуард Гурвіц.

"У одеської міліції багато "стукачів". Але вона нічого не вдіяла через свою продажність. Одеська міліція завжди складалася з крадіїв. Збирали гроші й передавали їх нагору. Але дійти до вбивства та зради — це вже страшно. Якби не місцева міліція, таких жертв не було б", - зауважив він.

"Всі прекрасно знали, що буде хода футбольних фанатів. Наші вболівальники декілька місяців замість того, аби битися один з одним, об'єднуються та йдуть на стадіони. При цьому несуть українські прапори. Інколи обзивають Путіна. Але це їм так допекли. Тут в них стріляли. Після тих подій ситуація продовжувала загострюватися - взяли штурмом міліцейське відділення, яке ніхто не захищав. Зрадники його кинули. Випустили затриманих, в тому числі винуватців у вбивствах", - наголосив нардеп.

Політик впевнений, що правоохоронні органи треба реформувати - вигнати старий склад та провести нещадні чистки.

"На їхнє місце взяти молодих. Нехай будуть без досвіду, але чесними. У Грузії дуже ефективно провели таку реформу. Маємо змінити підходи та форму роботи. Для початку викорінити корупційну складову. Зараз офіцер міліції отримує 1900 гривень. Що це означає? Що братиме хабарі і їздитиме на "мерседесі", - пояснив Гурвіц.

Зараз ви читаєте новину «В міліції треба провести нещадні чистки — екс-мер Одеси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути