Ексклюзиви
пʼятниця, 15 квітня 2011 17:11

В МЗС назвали дату завершення перемовин про асоціацію з ЄС

В МЗС назвали дату завершення перемовин про асоціацію з ЄС

Київ і Брюссель на саміті Україна-ЄС в грудні заявлять про закінчення переговорів щодо Угоди про асоціацію.

Про це заявив глава місії України при ЄС Костянтин Єлісєєв.

За його словами документ може бути парафований, але не підписаний.

"У мене є всі підстави говорити про те, що переговори можуть бути завершені до кінця цього року, як про це заявило і керівництво України, і керівництво Європейського Союзу. При цьому я хочу наголосити на слові "завершити" або, іншими словами, фіналізувати переговорний процес", - заявив він.

За словами дипломата, у зв'язку з набранням чинності Лісабонського договору технічні і юридичні формальності для підписання документів такого характеру стали тривалими і більш складними.

"Мова йде про те, що після закінчення переговорів готовий текст угоди повинен бути переведений на 22 офіційних мови Європейського Союзу", - конкретизує український дипломат.

Крім того, за словами чиновника, готовий документ необхідно перевірити на відповідність як українському, так і європейському законодавству.

"Саме тому ми і говоримо про різницю між завершенням переговорного процесу і підписанням самого документа", - підкреслив Єлісєєв.

Раніше представники Єврокомісії заявляли, що перемовини про вступ України до Європейського союзу будуть завершені до кінця 2011 року. Аналогічну заяву зробив і прем'єр-міністр Микола Азаров. Між тим у Єврокомісії нагадали, що вступ України до Митного союзу зробить неможливими перемовини про створення Зони вільної торгівлі з ЄС.

Зараз ви читаєте новину «В МЗС назвали дату завершення перемовин про асоціацію з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути