Ексклюзиви
середа, 25 травня 2011 17:28

У Луцьку сотня людей протестували проти забудови парку та стадіону

24 травня близько сотні жителів 40-го мікрорайону Луцька зібралися в місцевому Меланжівському парку на стадіоні аби показати владі свою позицію щодо його забудови.

Мешканці прилеглих до парку будинків принесли із собою плакати із написами: "Де нашим дітям грати у футбол?", "Знищенню парку – ні!", "Нищити природу - злочин".

До учасників акції протесту прийшли депутат Олександр Семенюк, що балотувався у цьому окрузі, а також заступник луцького міського голови Лариса Соколовська, начальник управління містобудування та архітектури, головний архітектор Юрій Казмірук, член земельної комісії Роман Бондарук та забудовник - генеральний директор, голова правління ЗАТ "Луцький домобудівельний комбінат" Руслан Вайман.

"Ви розумієте, що ділянка вже три роки в оренді і за неї справно сплачують гроші? Забудовник планує побудувати і дитячий майданчик, і невеличкий стадіон", - звернулася до присутніх заступник мера.

Учасники акції не повірили обіцянкам Соколовської та почали вигукувати образливі викрики в сторону забудовника.

"Ви вже багато набудували, а тепер продати не можете", – вигукнув пенсіонер із натовпу.

Мешканці району зібрали 1831 підпис під зверненням до міської влади. Заступник мера Лариса Соколовська запевнила, що донесе до міського голови їх позицію, але нічого обіцяти не може.

"Нам сказали, що побудують лише чотири багатоповерхівки. Але ми бачили план забудови. Тут планують ще звести стоянку на 120 місць та заправку. А це ж єдине місце, де є нормальний стадіон. Тут постійно збираються діти. Їм після будівництва не буде, куди податись", - поскаржилась мешканка району Алла Надточій.

Чоловік із натовпу викрикнув, що якщо приїдуть трактори, то він візьме в руки зброю, але парк захистить.

Соколовська запевнила, що остаточну відповідь від мерії жителі 40-го мікрорайону отримають протягом тижня.

Зараз ви читаєте новину «У Луцьку сотня людей протестували проти забудови парку та стадіону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути