Ексклюзиви
четвер, 20 червня 2019 14:11

У лідерах партійних симпатій "Слуга народу" і "Опозиційна платформа - За життя" - західні соціологи

За результатами опитування, проведеного 17-18 червня 2019 року, якби парламентські вибори відбулися в найближчу неділю, шанси на потрапляння в наступний склад українського парламенту отримали б такі партії: "Слуга народу" Дмитра Разумкова (43,9%), "Опозиційна платформа - За життя "Юрія Бойка, Вадима Рабіновича і Віктора Медведчука (12,9%), "Батьківщина" Юлії Тимошенко (7,9%), "Голос" Святослава Вакарчука (6,3%) і "Європейська солідарність" Петра Порошенка (6,1%).

Про це йдеться в дослідженні, опублікованому міжнародним дослідницьким центром BURI-Україна (The Belgium-Ukraine Research Institute, Бельгія).

Інші політичні партії, зокрема, Радикальна партія Олега Ляшка (3,8%), "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка та Дмитра Добродомова (3,2%), "Сила і Честь" Ігоря Смешка (2,9%), ВО "Свобода" Олега Тягнибока, Андрій Білецького та Дмитра Яроша (2,6%), "Опозиційний блок - Партія миру і розвитку" Євгена Мураєва, Олександра Вілкула та Вадима Новинського (1,7%) та ін. мають менші шанси на проходження в парламент.

Результати дослідження представлені в таблиці.

 

Також експерти звернули увагу на такі тенденції нового політичного сезону в Україні, які знайшли підтвердження в результатах соцдослідження:

Перші рішення президента України Володимира Зеленського, який балотувався на пост глави держави від партії "Слуга народу", не пішли на користь самій партії, яку на даний момент очолює Дмитро Разумков.

Незважаючи на ребрендинг, "Європейська солідарність" на чолі з екс-президентом Петром Порошенко не збільшила свої рейтинги. Навпаки, ЄС, що була раніше "Блоком Петра Порошенка", втрачає популярність.

У свою чергу, "Опозиційна платформа - За життя" різко наростила рівень підтримки населення через проведення з'їзду і чергового візиту своїх лідерів в РФ. При цьому, рейтинг "Опозиційного блоку - Партії миру і розвитку" знизився на тлі розмов про об'єднання з "Опозиційною платформою - За життя", якого в підсумку не відбулося.

Значна кількість респондентів, які обрали варіант "інша партія" при наявності в питанні фактично всіх значущих політичних проектів, пояснюється бажанням бачити в українському парламенті когось із відомих їм місцевих політиків і лідерів думки свого регіону.

Опитування проводилося на території України міжнародним дослідницьким центром BURI-Україна (The Belgium-Ukraine Research Institute, Бельгія) протягом 17-18 червня 2019 року. Загальна кількість респондентів - 2018 осіб. Метод опитування - комбіновані інтерв'ю. Ймовірна похибка - 2,2%.

Зараз ви читаєте новину «У лідерах партійних симпатій "Слуга народу" і "Опозиційна платформа - За життя" - західні соціологи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути