неділя, 02 березня 2014 12:12

У Криму немає сил армії та міліції, що загрожують громадянам РФ - Аваков

У Криму немає сил армії та міліції, що загрожують громадянам РФ - Аваков
Фото: Reuters

Сил регулярної української армії чи міліції, які загрожують громадянам Російської Федерації або російськомовному населенню в Криму немає, заявляє міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"На території Криму немає сил регулярної української армії або МВС "загрожують громадянам російської федерації" або "російськомовного населення". Як немає ніяких загонів Самооборони Майдану, нібито прибули з Києва. Вся дестабілізація в Криму - має джерело і натхненників, які перебувають у Росії", - написав міністр на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Аваков також заявив, що по всій території півострова в частині внутрішніх військ перебувають емісари і військові чини Російської Федерації з пропозицією прийняти російське громадянство і негайно отримати російські паспорти. Він зазначив, що такі звернення спрямовані на вищий та середній офіцерський склад військ.

Міністр підкреслив, що, незважаючи на те, що військові частини знаходяться в режимі підвищеної боєготовності, вони орієнтовані на недопущення військового конфлікту. "Всі військові частини Криму другу добу - у режимі підвищеної боєготовності. Враховуючи провокації до конфлікту, в тому числі і інформаційні - заявляю: внутрішні війська України в Криму перебувати в режимі повної бойової готовності, але, підкреслюю, повністю орієнтовані на недопущення військового конфлікту із застосуванням бойової зброї. У разі нападу на українських військових - всю відповідальність за наслідки таких провокацій буде нести нападаюча сторона", - підкреслив Аваков.

Зараз ви читаєте новину «У Криму немає сил армії та міліції, що загрожують громадянам РФ - Аваков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути