середа, 12 вересня 2012 09:24

В Криму міжнародних спостерігачів не пустили на засідання окружкому

В Криму міжнародних спостерігачів не пустили на засідання окружкому
Спостерігачів ENEMO "забули" запросити. Фото: polittech.org

У понеділок, 10 вересня, на чергове засідання виборчої комісії по округу №7 в Криму не пустили міжнародних спостерігачів від організації ENEMO.

Про це повідомляють активісти громадянської мережі "Опора".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окружних комісіях буде армія людей, які спостерігатимуть один за одним - політолог

Зазначається, що засідання ОВК було розпочате із запізненням на 1 годину, так як де які члени комісії прибули із запізненням.

"До призначеного часу засідання прибули і зареєструвалися спостерігачі від міжнародної організації ENEMO. Чекаючи початку засідання вони знаходились у коридорі, де спілкувалися з кандидатом від опозиції по округу №7 Юрієм Формусом. Розпочавши засідання, члени ОВК забули запросити в зал міжнародних спостерігачів", - уточнили в "Опорі".

Спостерігачі зайшли на засідання після його початку.

"На цьому ґрунті відбувся конфлікт, бо зареєстрованих спостерігачів не оголосили на початку засідання у списку присутніх", - уточнили в організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міжнародні спостерігачі за виборами закликали місцевих чиновників протидіяти підкупу

"Ініціатором конфлікту став член ОВК Тарішев Андрій Михайлович (від Партії регіонів). Він обурився присутності неоголошених осіб і повідомив, що спостерігачам з цієї причини необхідно залишити засідання ОВК. Формусу, який увійшов пізніше, також було сказано покинути засідання", - йдеться в повідомленні.

"Тарішев та деякі інші члени ОВК висунули ультиматум, за яким вони відмовлялися бути присутніми, якщо члени міжнародної організації ENEMO залишаться. Для запобігання інциденту голова запропонував вирішити питання голосуванням. Після чого члени, котрі підтримали Тарішева, по одному залишили засідання, тим самим зірвавши його", - заявили в "Опорі".

Зараз ви читаєте новину «В Криму міжнародних спостерігачів не пустили на засідання окружкому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути