пʼятниця, 05 грудня 2014 13:54

В Кремлі "летять голови" через провал "української кризи" - ЗМІ

В Кремлі "летять голови" через провал "української кризи" - ЗМІ

Зміна тактики роботи Москви на Донбасі могла стати головною причиною відставки кількох високопоставлених російських чиновників, відповідальних за український напрямок, і зокрема за ситуацію в Донбасі.

Про це пише "Gazeta.ru".

Спочатку з управління АП з соціально-економічного співробітництва з країнами СНД, Абхазією і Південною Осетією звільнився глава одного з його департаментів Володимир Авдєєнко, потім заступник начальника управління Борис Рапопорт.

Співрозмовник "Газети.Ru", близький до роботи російських владних структур на Україні, каже, що журналісти за цим досі не спостерігали, але в управлінні останні три місяці "летіли голови не тільки начальників, але і рядових співробітників".

"Управління маленьке, спочатку кількох людей скоротили на початку жовтня. Потім пішли ще двоє, нарешті, звільнили Авдєєнко і Рапопорта ", - розповідає джерело.

Цікаво, що, за його ж словами, на початку української кризи великим впливом на російську політику користувався "яструб" Сергій Глазьєв.

"У нього спочатку сітка на Україні була сильнішою, ніж у Суркова, але потім Владислав Юрійович перехопив ініціативу. Сьогодні Глазьєв не впливає на роботу Москви в регіоні", - говорить співрозмовник.

Джерело "Газети.Ru" нагадує, що у вересні провалилося декілька протестних акцій на сході України. Відсторонені зараз чиновники займалися аналізом ситуації та інформаційною підтримкою акцій.

"За дев'ять місяців генеральна лінія по відношенню до України змінювалася тричі. Успішним кураторство українського питання не назвеш ніяк, незалежно від того, хто курував. Ніякого "залізного плану" немає, все ситуативно. Те ж саме і з підбором кадрів", - повідомило джерело.

"Тепер у Москві бачать ЛНР і ДНР як по суті незалежні держави, оскільки проросійська Україна вже психологічно втрачена, призначення іноземних міністрів з недружніх держав в уряд остаточно поставило крапку на цих планах. Тепер ми ведемо інформаційну війну, намагаємося через блоги, виступи в ЗМІ, лідерів думок переламати суспільні настрої на Україні. У Києві може змінитися влада, але для цього має пройти час і люди повинні усвідомити помилки і провали сьогоднішніх властей ", - говорить джерело.

Зараз ви читаєте новину «В Кремлі "летять голови" через провал "української кризи" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути