вівторок, 26 жовтня 2010 12:34

У КПУ натякнули, що "регіонали" - чемпіони з використання адмінресурсу

У КПУ натякнули, що "регіонали" - чемпіони з використання адмінресурсу

Компартія не обговорювала питання можливого виходу із складу парламентської більшості після місцевих виборів у разі виявлення фальсифікацій з боку влади.

Про це в коментарі Gazeta.uа сказав народний депутат із КПУ Олександр Голуб.

За його словами, зараз передчасно говорити на цю тему, адже вибори ще не відбулися.

"В низці регіонів ми зіштовхнулись із тиском на наших представників. Зокрема, в Донецькій область, в Криму, Запоріжжі. Цей тиск більший, аніж при Кучмі. "Регіонали" захопили більшість при формуванні територіальних виборчих комісій. Ми проводимо акції протесту не тільки в Донецьку, а й в Криму. Там в деяких округах напівзабуті клони нашої партії КПУ-оновлена реабілітовані, розкручуються, щоб відривати у нас голоси", - зазначив депутат.

При цьому, комуніст відкидає звинувачення на адресу комуністів з боку "регіоналів" про те, що вони проводять акції протесту для підняття низького рейтингу.

"Якби він таким був, то навіщо тоді було "регіоналам" робити репресії проти нас? Це було б нелогічно. У Криму, Донецькій та Запорізькій області вони сприймають комуністів, як основних конкурентів. Поки що реакцією на акції протесту є тільки заява центрального штабу Партії регіонів, що це позиція місцевих чиновників. Їх обіцяють призвати до відповідальності. Але ми не відчуваємо руху в цьому напрямку", - наголосив політик.

Він також впевнений, що майбутні місцеві вибори в Україні не будуть чесними.

"Буде безпрецедентне використання адміністративного ресурсу. Є два моменти, які примушують так чинити. Перше, це страх чиновників. Вони розуміють, що реальної підтримки людей на встановлені відсотки немає. Їм доведеться зробити все, щоб не загубити обличчя перед партійним керівництвом і залишитись на посадах", - зазначив Голуб

"Страх буде штовхати їх на порушення. Друге, це цікавість. Мова йде про підвищення цін на житлово-комунальні послуги і можливість продажу землі. Це вирішується на місцевому рівні. За цими інтересами стоять великі олігархічні кола фінансово-промислових компаній. Вони теж будуть зацікавлені в тому, щоб у них була більшість у місцевих радах. Щоб були враховані їхні інтереси при прийнятті рішень. Ці два моменти роблять виборчу кампанію складною та брудною", - додав комуніст.

Зараз ви читаєте новину «У КПУ натякнули, що "регіонали" - чемпіони з використання адмінресурсу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути