пʼятниця, 16 березня 2012 15:08

В колонії похвалилися, що вже є все необхідне устаткування для лікування Тимошенко

В колонії похвалилися, що вже є все необхідне устаткування для лікування Тимошенко

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко самостійно пересувається за допомогою ходунків в Качанівській виправній колонії в Харкові, для початку лікування екс-прем'єра необхідна її згода, заявила лікуючий лікар Тимошенко Наталія Демченко.

"Для того, щоб почати лікування, Юлія Володимирівна повинна дати згоду на це лікування", - сказала журналістам Демченко.

Вона зазначила, що обладнання, необхідне для лікування Тимошенко, в колонії вже є: "Частина устаткування - з виправної системи, частина устаткування - з провідних клінік міста Харкова. Все, що потрібно в плані лікування використовувати, - є".

Демченко наголосила, що обладнання, необхідне для лікування Тимошенко, не купувалося, а "взято в тимчасове користування з інших лікувальних установ на безоплатній основі". За її словами, в колонії вже були прецеденти використання медобладнання "в борг" для лікування інших хворих, а також випадки лікування хворих за межами установи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейський суд зобов'язав Україну лікувати Тимошенко в стаціонарі - Власенко

Лікар стверджує, що в клініках Харкова, які надали обладнання, залишилася аналогічна апаратура, яку можна використовувати для лікування хворих.

За словами Демченко, Тимошенко може проходити необхідний курс лікування на території колонії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко захотіла лікуватися у німецькій клініці - тюремщики

"У Юлії Володимирівни значно розширився руховий режим, вона за допомогою ходунків переміщується самостійно. Рівною місцевістю вона може пересуватися. Протягом доби вона вільно пересувається по своїй кімнаті стільки, скільки їй потрібно. Я думаю, що проблему з транспортуванням (в приміщення, де будуть проводитися процедури), ми вирішимо", - сказала Демченко.

Головний нейрохірург ГУ охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Юрій Котляревський зазначив, що Тимошенко ознайомлена з докладним планом лікування, заснованим на рекомендаціях німецьких фахівців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко заперечує, що Тимошенко хоче лікуватися у Берліні: "Це провокація і брехня"

У той же час Демченко і Котляревський відмовилися назвати обладнання, яке буде використовуватися для лікування екс-прем'єра. У медико-реабілітаційному кабінеті, який показали журналістам, за словами медиків, було обладнання для ультразвукової та імпульсної терапії.

Зараз ви читаєте новину «В колонії похвалилися, що вже є все необхідне устаткування для лікування Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути