Ексклюзиви
четвер, 19 листопада 2009 16:34

У Князевича пояснили, чому так дорого купували "Таміфлю"

У Князевича пояснили, чому так дорого купували "Таміфлю"
Закупити "Таміфлю" за пільговою ціною у компанії-виробника "Roche" можна лише за умови оголошення у країні пандемії свинячого грипу або надзвичайного стану.

Про це заявив директор департаменту регуляторної політики у сфері обліку лікарських засобів МОЗ Юрій Константінов.

"Таміфлю" було закуплено у першій частині з виділених 50 мільйонів гривень за ціною 251 гривня за упаковку. Дана ціна є мінімальною на час здійснення цієї процедури", - наголосив він.

За словами Константінова, первинна ціна "Таміфлю" за упаковку складала 340 гривень і її вдалося зменшити внаслідок переговорів.

"1 липня була оприлюднена інформація про програму полегшення доступу "Таміфлю". Дана програма передбачає створення та зберігання пандемічного резерву "Таміфлю" для країн з економікою, що розвивається, за значно нижчою ціною", - нагадав Константінов.

"Roche" відправить резерв до урядів зазначених країн у тому випадку, коли в країні буде оголошено пандемію грипу або введено надзвичайний стан", - заявив він, зазначивши, що поставка "Таміфлю" за пільговою ціною є особистим досягненням керівництва країни.

Разом з тим, у повідомленні компанії "Roche" від 1 липня зазначається, що "компанія транспортує запаси "Таміфлю" урядам країн, яких стосується ця програма у випадку оголошення пандемічного грипу або у випадку надзвичайної ситуації чи крайньої необхідності на запит урядів".

Крім того, коментуючи питання, щодо закупки "Таміфлю" у фірми-посередника "Ганза", Константінов пояснив:

"Саме виробник визначає компанію, яка має право і яка несе відповідальність за здійснення поставок препарату. В Україні, за інформацією компанії "Roche", її інтереси представляють дві компанії, одна з яких є "Ганза".

На запитання про зв"язок між Константіновим та гендиректором ТОВ "Ганза" Петром Багрієм, він відповів: "Ми знаходимось у ділових стосунках з Багрієм, тому що він президент Асоціації фармацевтичних виробників України".

Константінов також спростував інформацію про те, що у нього є спільна з Багрієм компанія.

Раніше Багрієв підтвердив, що разом з Константіновим був співзасновником компанії "Матрикс". "Ми створили з ним фірму. Це що, заборонено?", - здивувався він, передає Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «У Князевича пояснили, чому так дорого купували "Таміфлю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути